Ενώ το μεγαλύτερο μέρος των υπερπαραγωγών της Marvel πραγματοποιείται σε ειδικά διαμορφωμένα στούντιο, υπάρχουν πολλές τοποθεσίες ανά τον κόσμο που έχουν επιλεγεί για τα γυρίσματα των δημοφιλών ταινιών της εταιρείας, ως φυσικό σκηνικό των σκηνών δράσεων που διαδραματίζονται σε καθεμία από αυτές. Από εντυπωσιακούς καταρράκτες και εκπληκτικά εθνικά πάρκα, μέχρι ατμοσφαιρικά κτίρια.

Θορ: Ράγκναροκ – Εθνικό Πάρκο Tamborine

Στην ταινία Thor: Ragnarok του 2017, ο Heimdall (Ίντρις Έλμπα) οδηγεί μια μεγάλη ομάδα προσφύγων στα δάση του Asgard για να βρουν καταφύγιο στα βουνά. Η πλειοψηφία της ταινίας αφιερωμένη στον υπερήρωα Θορ γυρίστηκε σε ειδικά διαμορφωμένα στούντιο την Αυστραλία, ενώ το Εθνικό Πάρκο Tamborine και οι Καταρράκτες Cedar Creek στο Νοτιοανατολικό Κουίνσλαντ χρησιμοποιήθηκαν για τα δάση και τους καταρράκτες της χώρας των Asgard.

Εκδικητές: Η Εποχή του Ultron – Κάστρο Bard

Στην αρχή της ταινίας Εκδικητές: Η Εποχή του Ultron η κυρίαρχη ομάδα υπερήρωων πολεμάει μέσα σε ένα δάσος στη φανταστική χώρα Sokovia. Ο στόχος τους είναι να ανακτήσουν μία πέτρα, μέσα από την ερευνητική βάση της οργάνωσης Hydra, που μοιάζει με απόρθητο κάστρο.

Στην ουσία πρόκειται για το κάστρο Bard (ή Forte di Bard) στο Bard, στην κοιλάδα Aosta της Ιταλίας. Το παλιό φρούριο χρησιμοποιήθηκε ως φυλάκιο για την προστασία της κοιλάδας από τον Ναπολέοντα Βοναπάρτη κατά τον 19ο αιώνα, ενώ σήμερα το φρούριο φιλοξενεί το Μουσείο των Άλπεων. Και παρόλο που το κάστρο Bard χρησιμοποιήθηκε για τα γυρίσματα των εξωτερικών πλάνων στο αρχηγείο της Hydra, για τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν στο εσωτερικό του ερευνητικού κέντρου της οργάνωσης επιλέχθηκε το Dover Castle στην Αγγλία.

Μαύρος Πάνθηρας – Καταρράκτες Iguazu

Εάν θέλετε να είστε ο επόμενος βασιλιάς της Wakanda, πρέπει να προκαλέσετε τον σημερινό βασιλιά της σε μια τελετουργική μάχη στην τοποθεσία. Ενώ, λοιπόν, ένα μεγάλο μέρος των γυρισμάτων της ταινίας του 2018 Μαύρος Πάνθηρας έλαβαν χώρα στην Ατλάντα, κάτι που ισχύει και για την περίφημη σκηνή της μάχης μεταξύ του βασιλιά της χώρας και του ξαδέρφου του, οι ευρύτερες εικόνες που παρατηρεί ο θεατής της ταινίας με τους εντυπωσιακούς καταρράκτες ανήκει στους καταρράκτες Iguazu, στα σύνορα της Αργεντινής και της Βραζιλίας στη Νότια Αμερική.