Όποιος έχει επισκεφτεί τη Νάξο έστω και μία φορά δεν γίνεται να μην την έχει λατρέψει. Πρόκειται για εκείνο το νησί των Κυκλάδων που με ένα μαγικό τρόπο παίρνει μακριά κάθε έγνοια και κάνει τους πάντες να απολαμβάνουν τις διακοπές τους στο έπακρο. Με σημείο αναφοράς του νησιού τις εκπληκτικές παραλίες του, η Μικρή Βίγλα συγκαταλέγεται σε εκείνες που στην κυριολεξία σου παίρνουν τα μυαλά.

Μικρή Βίγλα, η παραλία- όνειρο της Νάξου που θα σας πάρει τα μυαλά

Μία από τις ωραιότερες παραλίες των Κυκλάδων, λοιπόν, συναντάται στη Νάξο, μαγνητίζοντας τους λάτρεις των παραδεισένιων τοπίων. Η Μικρή Βίγλα, στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού μαγεύει τους πάντες με τα κρυστάλλινα, σαν πισίνας ψεύτικα νερά του Αιγαίου, που προσκαλεί τους λουόμενους σε αμέτρητα παιχνίδια κάτω από τον καλοκαιρινό ήλιο.

Στην ουσία πρόκειται για δύο συνεχόμενες παραλίες, σε απόσταση 250 μέτρων η μία από την άλλη, οι οποίες χωρίζονται μεταξύ τους από έλα λόφο. Το Λιμανάκι και η Παρθένος, λοιπόν, απαρτίζουν την φημισμένη παραλία, που ιστορικά λέγεται ότι ο συγκεκριμένος λόφος λειτουργούσε ως παρατηρητήριο για τους πειρατές, καθώς επέτρεπε στους κατοίκους του νησιού να ελέγχουν την θαλάσσια κυκλοφορία σε μεγάλη ακτίνα.

Σήμερα, η παρουσία του λόφου έχει πιο πρακτικό χαρακτήρα για εκείνους που θα επιλέξουν τη Μικρή Βίγλα για τις καλοκαιρινές βουτιές τους, καθώς αναλόγως με την πλευρά που πνέει ο αέρας, έχουν πάντα τη δυνατότητα να απολαμβάνουν το μπάνιο τους σε γαλήνια νερά.

Η ατελείωτη χρυσαφένια αμμουδιά της παραλίας απλώνεται σε μήκος ενός χιλιομέτρου, δίνοντας έτσι την δυνατότητα σε αρκετό κόσμο να απολαύσει το μεγαλείο της. Τα νερά της θάλασσας βαθαίνουν σταδιακά, αποτελώντας έτσι ιδανική επιλογή και για οικογένειες με παιδιά.

Τα μελτέμια στη Μικρή Βίγλα, κυρίως στο μικρό κόλπο της Παρθένου, στο βόρειο τμήμα της παραλίας, έχουν αναδείξει την περιοχή σε σημείο αναφοράς για τους λάτρεις του kitesurfing και του windsurfing που κατακλύζουν την περιοχή προκειμένου να επιδοθούν στο αγαπημένο τους θαλάσσιο σπορ.

Το σίγουρο είναι ότι από τη Μικρή Βίγλα όλοι φεύγουν κατενθουσιασμένοι, καθώς εκτός από τα υπέροχα νερά, τη χρυσαφένια αμμουδιά και τα μελτέμια για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ, ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο βυθός της παραλίας που σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστος.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.