Τα περισσότερα νησιά της Ελλάδας φημίζονται για τις ονειρικές παραλίες και τα καταγάλανα νερά τους, που συγκεντρώνουν κάθε χρόνο τουρίστες από όλο τον κόσμο. Ωστόσο, υπάρχει ένα νησί που δεν διακρίνεται γι’ αυτά τα χαρακτηριστικά, αλλά αντιθέτως για την απόλυτη σιωπή.

Ο μοναδικός ήχος που ακούγεται είναι τα κύματα του Μυρτώου πελάγους που «ξεσπούν» με μανία στις ακτές του, σπάζοντας την εκκωφαντική ησυχία. Ο λόγος για το νησί του Αγίου Φωκά, στη Λακωνία, με ένα ακόμη, ανατριχιαστικό, αυτή τη φορά χαρακτηριστικό.

Το νησί «κατοικείται» μόνο από… νεκρούς καθώς το μόνο που έχει στο χώμα του είναι ένα νεκροταφείο και ένα εκκλησάκι, όπως φαίνεται και από το βίντεο του youtuber haanity. Κι όμως το σκηνικό όσο «creepy» κι αν είναι, είναι συνάμα και πανέμορφο καθώς ενσωματώνεται στη μαγεία της Λακωνικής φύσης και της παρακείμενης καστροπολιτείας της Μονεμβασιάς.

Φτάνοντας στον Άγιο Φωκά μπορείτε να κολυμπήσετε στα νερά του Μυρτώου πελάγους απολαμβάνοντας το απέραντο καθαρό γαλάζιο. Το σίγουρο είναι ότι θα νομίζετε πως βρίσκεστε σε κάποιο νησί του Ιονίου. Στα συν και το γεγονός ότι παρότι η ακτή περικλείεται από βράχια, δεν είναι γεμάτη βότσαλο όπως άλλες. Αντιθέτως και μέσα στο νερό υπάρχει παχιά, χρυσαφένια αμμουδιά, καλά προστατευμένη από τις καιρικές συνθήκες.