Έχετε ακούσει ποτέ για το νησί της Καραϊβικής ονόματι Μυστικό; Αν όχι, μην ανησυχείτε, καθώς δεν είστε οι μόνοι. Ο αποκλειστικός παράδεισος, που φιλοξενεί μόνο 3.000 άτομα, αποτελεί μέρος του συμπλέγματος νησιών Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες, και είναι πραγματικά μια «παιδική χαρά» για τους εξαιρετικά πλούσιους.

Εκτός από το ότι αποτελεί το προσωπικό ησυχαστήριο αρκετών διασημοτήτων, το νησί των 1.400 στρεμμάτων, το οποίο έχει μήκος μόλις 4.8 χλμ. και πλάτος 800 μέτρων, φημίζεται για τις λευκές αμμώδεις παραλίες και τα όμορφα γαλαζοπράσινα νερά του. Σε αυτό υπάρχουν μόνο 100 ιδιωτικές κατοικίες, 72 εκ των οποίων μπορούν να ενοικιαστούν έως και 40.000 δολάρια την εβδομάδα.

Όσοι θέλουν να ταξιδέψουν σε αυτό δεν μπορούν να βγάλουν εισιτήριο, αν προηγουμένως δεν υπάρχει επιβεβαίωση κράτησης σε κάποιο θέρετρο ή βίλα του νησιού.

Η ζώνη απαγόρευσης πτήσεων και η εξαιρετικά αυξημένη ασφάλεια εγγυώνται πλήρη και απόλυτη ιδιωτικότητα. «Κάθε επισκέπτης του νησιού είναι εγγεγραμμένος στη λίστα της ομάδας ασφαλείας του νησιού πριν φτάσει σε αυτό από ξηράς, αέρα ή θάλασσας», αναφέρει ο ιστότοπος του νησιωτικού κρατιδίου.

Μάλιστα, τα συγκεκριμένα μέτρα που λαμβάνονται, έτσι κι αλλιώς από τις αρχές του νησιού, αποδεικνύονται ιδιαιτέρως χρήσιμα για τους vip επισκέπτες του νησιού, ανάμεσα στους οποίους η βασιλική οικογένεια της Βρετανίας -τόσο η βασίλισσα Ελισάβετ όσο και η πριγκίπισσα Μαργαρίτα έχουν επισκεφτεί το συγκεκριμένο «ησυχαστήριο»-, αλλά και η ελίτ του Χόλιγουντ όπως οι Μπραντ Πιτ, Μικ Τζάγκερ, Τόμι Χίλφιγκερ κ.α.

Στα πιο δημοφιλή σημεία του νησιού συγκαταλέγονται το Britannia Bay, μια ιδανική τοποθεσία για κολύμπι ή υποβρύχια ανακάλυψη του βυθού, καθώς και ο κόλπος Endeavour, που βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του νησιού και διαθέτει μαλακή σαν πούδρα αμμουδιά και παραδεισένια νερά. Για νυχτερινή ζωή υπάρχει μόνο ένα μέρος, το Basil’s Bar. Μετά από ανακαίνιση 6 εκατομμυρίων δολαρίων, το εμβληματικό μπαρ του Mustique είναι καλύτερο από ποτέ, σερβίροντας φρέσκα θαλασσινά και κλασικά ποτά της Καραϊβικής.