Ένα από τα λιγοστά κατοικήσιμα κάστρα της Ελλάδας

Για ένα αξέχαστο ταξίδι στο χρόνο


ΤΑΞΙΔΙΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
10:00
18/09/2020
Ένα από τα λιγοστά κατοικήσιμα κάστρα της Ελλάδας
2
loading

Υπάρχει μια γλυκιά μελαγχολία σε αυτήν την πόλη με την μυστηριακή ατμόσφαιρα, που σε κάνει να θέλεις να την ζήσεις έστω και για λίγο. Μάλιστα, εδώ συναντάται και ένα από τα λιγοστά κατοικήσιμα κάστρα της Ελλάδας μέχρι σήμερα, που ταξιδεύουν τον επισκέπτη τους πίσω στο χρόνο.

Ο λόγος για τα αινιγματικά Ιωάννινα και το Κάστρο τους, σημείο αναφοράς και αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας της πόλης της Ηπείρου.

Πρόκειται για το αρχαιότερο βυζαντινό κάστρο σε ολόκληρη τη χώρα το οποίο κατοικείται μέχρι και σήμερα, που δίνει την αίσθηση ότι έχεις μπει σε χρονομηχανή μόλις διαβείς την μεγάλη πύλη του.

Εδώ η αίσθηση ότι έχεις μεταφερθεί σε μια εποχή γεμάτη μυστικά και θρύλους είναι παντού διάχυτη. Τα σχεδόν έρημα λιθόστρωτα σοκάκια και τα χαρακτηριστικά κτίρια- σπίτια με τα χρωματιστά παραθυρόφυλλα ενισχύουν την μυστηριακή ατμόσφαιρα, την ώρα που μια επίσκεψη στα άκρως ενδιαφέροντα μουσεία της καστροπολιείτειας συστήνει τους επισκέπτες τόσο στην ιστορία, όσο και τις τέχνες της περιοχής.

Στα όσα αξίζει να επισκεφτεί κανείς, λοιπόν, μέσα στο κάστρο των Ιωαννίνων το Βυζαντινό Μουσείο και το Μουσείο Αργυροτεχνίας στη βορειοανατολική ακρόπολη με το Ιτς Καλέ, καθώς και το Δημοτικό Εθνογραφικό Μουσείο Ιωαννίνων στο τζαμί του Ασλάν Πασά. Από τα σημεία αναφοράς, επίσης, το Φετιχέ Τζαμί και ο τάφος του Αλή Πασά στη βορειοδυτική ακρόπολη του Ιτς Καλέ.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Kostas Orfanos

    Πολύ ωραία τα Ιωάννινα με το κάστρο τους.
    Και το κάστρο της Νάξου κατοικείται και είναι αναλλοίωτο στον χρόνο.

  2. avatar Ιωαννινα

    Η φύση και η ιστορική ζωή έχουν προικίσει τα Ιωάννινα μέ πολλά αξιοθέατα όπως η λίμνη με τή νησίδα και τά μοναστήρια της, ανάμεσα στα οποία και τού Αγίου Παντελεήμονα, τελευταίο καταφύγιο τού Αλή πασά. Και τό Κάστρο μέ το τζαμί τού Αλή, καθώς και τό τζαμί τού Ασλάν πασά όπου στεγαζεται μικρό δημοτικό μουσείο μέ εκθέματα αντλημενα από τή νεώτερη ιστορία τής πόλης. Σε μικρή απόσταση από τήν πόλη βρίσκεται και ο αρχαιολογικός χώρος τής Δωδώνης.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει