Η φήμη της διάσημης λιμνοθάλασσας του Μπάλου στα Χανιά, ταξιδεύει στα πέρατα του κόσμου, διαφημίζοντας τις φυσικές ομορφιές της χώρας μας σε όλο τον πλανήτη. Κάθε χρόνο, μάλιστα, ο Μπάλος συγκαταλέγεται στις πιο ονειρικές παραλίες του κόσμου, κερδίζοντας βραβεία και διακρίσεις από διεθνούς φήμης ταξιδιωτικά περιοδικά και sites.

Μια παρόμοια ακρογιαλιά, λοιπόν, τουλάχιστον εκ πρώτης όψεως, μπορεί να συναντήσει κανείς και στην Αττική, και πιο συγκεκριμένα στην Ανάβυσσο. Λίγο πριν την μεγάλη παραλία της Αναβύσσου και αφού συναντήσετε την πινακίδα με την Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων στρίβετε δεξιά (ερχόμενοι από Αθήνα) και ακολουθείτε την ροή του δρόμου για να κατευθυνθείτε προς την εν λόγω ακτή.

Πρόκειται για δύο κόλπους που σχηματίζονται από μια φαρδιά λωρίδα άμμου, η οποία ενώνει το νησάκι του Αγίου Νικολάου με την Αττική. Ο αριστερά (έτσι όπως αντικρίζετε το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου απέναντί σας) κόλπος είναι ανοργάνωτος και αποτελεί φυσικό απάγκιο για μικρά σκάφη, ενώ ο δεξιά είναι οργανωμένος με beach bar.

Απολαύστε τα αφ’ υψηλού πλάνα του Αγίου Νικολάου στην Ανάβυσσο από την ομάδα Up Stories.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.