Το ελληνικό… Stonehenge που πρέπει να ανακαλύψεις

Μυστήριο και απόκοσμη ενέργεια με άρωμα Αγγλίας


ΤΑΞΙΔΙTIPS
6:58
25/01/2020
Το ελληνικό… Stonehenge που πρέπει να ανακαλύψεις
3
loading

Το επιβλητικό Stonehenge της Αγγλίας δεν χρειάζεται συστάσεις. Αυτός ο νεολιθικός κύκλος μεγαλίθων που χρονολογείται από το 2500-2000 π.Χ. παραμένει ένα από τα χαρακτηριστικότερα μνημεία του κόσμου.

Μόνο που και η Ελλάδα έχει κάτι αντίστοιχο, μικρότερο και ταπεινότερο φυσικά, είναι όμως εκεί για σε μεταφέρει σε εποχές μυστικιστικές, όταν ο Ζωδιακός Κύκλος διαδραμάτιζε σπουδαίο ρόλο στην καθημερινότητα των λαών.

Σε ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της Θάσου λοιπόν, τα παραλιακά και εξόχως τουριστικά Λιμενάρια, υπάρχει η λεγόμενη «Κορώνα Λιμεναρίων», ένα ιδιότυπο Stonehenge που παραπέμπει στο μνημείο της Αγγλίας.

Οι δώδεκα ολόλευκες πλάκες που φέρουν χαραγμένα τα σύμβολα του Ζωδιακού Κύκλου δεν αποτελούν μυστήριο για το πώς έφτασαν να υπάρχουν εκεί.

Στήθηκαν το 2005 από τον αρχιτέκτονα Johannes Mathiessen και τους μαθητές του που ήρθαν στη Θάσο ειδικά για το project αυτό.

Αν σε φέρει ο δρόμος στη γραφική Θάσο λοιπόν, η βόλτα στα Λιμενάρια είναι επιβεβλημένη για να θαυμάσεις τις μεγάλες μαρμάρινες πλάκες με τα σύμβολα των ζωδίων, ένα ξεχωριστό μνημείο του τόπου μας που λίγοι γνωρίζουν.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Μπουρδολόγος

  Να πάτε, να πάτε, είναι κάτι υπέροχο.
  Κοιτά τη θάλασσα, στα ύψη, αγέρωχο.
  Εικαστικό στο σύνολο το πράμα.
  Μια μάπα και μισή το θάααααααααμα,

  χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
  Ναι θα πάμε εκεί να δούμε τη βλακεία αυτή και θα δώσουμε ένα σωρό λεφτά τζάμπα.
  Δεν πάτε καθόλου καλά ειδησεογράφοι μου.............

 2. avatar Social Distortion.

  Σιγά το σπουδαίο μνημείο ρε παιδιά!

 3. avatar Ότι να ‘ναι

  Μην γράφετε τέτοια... Γελάει ο κόσμος... Ποιο project και κουραφέξαλα; Άκου The Greek Stonehenge. Μιλήστε για τα αρχαία της Ελλαδος και αφήστε τα ζώδια!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει