Κάθε χρόνο, στους καταλόγους με τους πιο δημοφιλείς προορισμούς, παρατηρούμε ακλόνητες σταθερές αλλά και new entries που αποτυπώνουν τον «παλμό» των προτιμήσεων των ταξιδιωτών παγκοσμίως.

Το Forbes δημοσιεύει μία λίστα με τους δέκα προορισμούς που κυριάρχησαν στα trends της google φέτος, επικαλούμενο τον ετήσιο «απολογισμό» που κάνει η εταιρεία.

Στην κορυφή παραμένει ένας τροπικός νησιωτικός προορισμός, κραταιός εδώ και χρόνια στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών.

Μαλδίβες

Πολλοί λένε πως είναι ο παράδεισος επί Γης. Εξωτερικές παραλίες, βίλες πάνω στο νερό, πολυτελή spa. Οι Μαλδίβες έχουν μεγάλη φήμη ως ένας από τους πιο πολυτελείς- και σε κάποιες περιπτώσεις και πιο ακριβούς – τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο. Κάποτε πολλές από τις ακατοίκητες ατόλες του αρχιπελάγους ήταν μη προσβάσιμες για τους τουρίστες, τα τελευταία χρόνια όμως υπάρχει μεγάλη άνοδος σε ξενοδοχειακές μονάδες.

Ιαπωνία

Κάποιοι μπορεί να εκπλήσσονται. Όμως ήδη από πέρσι το Travel + Leisure είχε ξεχωρίσει την Ιαπωνία ως προορισμό της χρονιάς, ενώ η έρευνα Reader’s Choice Survey του Conde Nast Traveler’s είχε αναδείξει το Τόκιο ως την καλύτερη μεγάλη πόλη του 2019. Στην έρευνα, οι συμμετέχοντες εξήραν το φυσικό κάλλος της ιαπωνικής πρωτεύουσας σε συνδυασμό με την αίσθηση της ζωής σε μεγαλούπολη. Οι αναζητήσεις για την Ιαπωνία αναμένεται να αυξηθούν εν όψει και των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020.

Μπόρα Μπόρα

Μεγάλη αύξηση στις αναζητήσεις για το νησί αυτό, στη Γαλλική Πολυνησία, καταγράφηκε τη χρονιά που τελειώνει, αποτυπώνοντας τις κλίση των ενδιαφερόμενων στα τροπικά τοπία. Θεωρείται παράδεισος των νιόπαντρων όμως κερδίζει ολοένα και μεγαλύτερη δημοφιλία με το ευρύ φάσμα ταξιδιωτών που προσελκύει. Σκεφτείτε bungalows πάνω στο νερό, τιρκουάζ θάλασσες, εκθαμβωτικά τοπία. Αυτό είναι.

Λας Βέγκας

Η πόλη στην οποία δεν βαριέσαι ποτέ σκαρφάλωσε στην 4η θέση καθώς το ενδιαφέρον των ταξιδιωτών αυξήθηκε στο 2019. Με παραστάσεις διεθνούς εμβέλειας και καλλιτέχνες όπως οι Lady Gaga και ZZ Top, δεν υπήρξε ούτε μία βαρετή στιγμή στην πόλη αυτή…

Μεξικό

Ο τουρισμός στο Μεξικό γνώρισε άνθιση το 2019, κόντρα σε όλα τα προγνωστικά. Οι περικοπές στον προϋπολογισμό ανάγκασαν τον Τουριστικό Οργανισμό της χώρας να κλείσει τον Μάιο και οι ΗΠΑ έχουν εκδώσει «ταξιδιωτική συμβουλή επιπέδου 2» (σε κλίμακα τεσσάρων επιπέδων) για το Μεξικό. Είναι μάλιστα σε εξέλιξη και η συζήτηση για τον χαρακτηρισμό των καρτέλ ναρκωτικών που δρουν στη χώρα ως τρομοκρατικές οργανώσεις από την Ουάσινγκτον. Ωστόσο πολλοί ειδικοί της αγοράς των ταξιδιών λένε πως είναι άδικο αυτό να στιγματίζει ολόκληρη τη χώρα και επιμένουν πως οι τουριστικοί προορισμοί παραμένουν ασφαλείς. Μεταξύ αυτών Cancun, Riviera Maya, Puerto Vallarta, Mexico City και Cabo San Lucas.

Αλάσκα

Η τουριστική κίνηση στην Αλάσκα εξακολούθησε να αυξάνεται και φέτος, κυρίως λόγω της ενίσχυσης του κλάδου της κρουαζιέρας. Πέρσι η Windstar Cruises επέστρεψε για πρώτη φορά στο Last Frontier έπειτα από 27 χρόνια και τα καλοκαιρινά δρομολόγιά της ήταν sold out. Φέτος οι Princess Cruises, Norwegian Cruise Line και Lindblad Expeditions περιέλαβαν και προσφορές για την Αλάσκα.Άλλος ένας λόγος που παρατηρείται η τουριστική άνθιση είναι πως η εποχή των ταξιδιών στην Αλάσκα δεν περιορίζεται πλέον στο καλοκαίρι. Οι χειμερινοί επισκέπτες φτάνουν το 14% των συνολικών επισκεπτών της χώρας.

Νέα Ορλεάνη

Με αέρα ανανέωσης γίνεται η εισαγωγή της Νέας Ορλεάνης στη λίστα. Και σωστά αφού έχει υπάρξει μία μίνι αναγέννησή της τα τελευταία χρόνια, χάρη σε νέες υποδομές, ανασκευασμένες όχθες και ένα σωρό νέα ωραία μέρη για φαγητό και ποτό αλλά και διαμονή. Νέα μουσεία άνοιξαν το 2019, αλλά αν βρεθείτε εκεί και έχετε χρόνο μόνο για μία τέτοια επίσκεψη, μην χάσετε το Sazerac House, διαδραστικό μουσείο κοκτέιλ και αποστακτήριο.

Καλιφόρνια

Κάνει τον γύρο του κόσμου για τις φωτιές και την ξηρασία, αλλά παραμένει «hot spot» για όλους τους τύπους των ταξιδιωτών. Ένας λόγος είναι και μόνο το μέγεθός της και η ποικιλία ενδιαφερόντων που προσφέρει. Θέλεις βουνό; Έχει. Θέλεις θάλασσα; Έχει. Θέλεις εθνικά πάρκα ή θεματικά πάρκα; Έχει. Ζωή στην πόλη ή στο ύπαιθρο; Έχει. Καμία άλλη πολιτεία δεν προσφέρει τόσο μεγάλη ποικιλία τοπίων και εμπειριών.

Νέα Υόρκη

Το 2019, οι χρήστες βρήκαν επιπλέον λόγους για να αγαπήσουν και πάλι το «Μεγάλο Μήλο»: Το νέο Μουσείο του Αγάλματος της Ελευθερίας, η επέκταση του MOMA, αξίας 450 εκατομμυρίων δολαρίων, μεταξύ άλλων. Αλλά και λόγους που σχετίζονται με τη γαστρονομία, βραβευμένα εστιατόρια αλλά και μέρη με νεοϋορκέζικο «ρεύμα».

Κόστα Ρίκα

Πίθηκοι, βραδύποδες κι άλλα παράξενα ζώα περιμένουν τους επισκέπτες που φτάνουν στην Κόστα Ρίκα για να εξερευνήσουν την εξωτική άγρια ζωή της και την αποθέωση της βιοποικιλότητας. Προσθήκες στον κατάλογο των ξενοδοχείων καταγράφηκαν φέτος, ανοίγοντας ακόμα περισσότερο την αγορά.