Στην καρδιά της κομψής γειτονιάς του Mayfair στο Λονδίνο, το ιστορικό  και πολυτελές ξενοδοχείο Brown’s Hotel συνδυάζει την ιστορία με την εκλεπτυσμένη αισθητική του 21ου αιώνα με έναν τρόπο ιδανικό, ενώ από εδώ πραγματοποιήθηκε και η πρώτη τηλεφωνική κλήση στην Ευρώπη.

Brown’s Hotel, το ξενοδοχείο απ’ όπου πραγματοποιήθηκε η πρώτη τηλεφωνική κλήση στην Ευρώπη

Επιλογή διαμονής για βασιλικές οικογένειες, προέδρους αλλά και εκπροσώπους της διεθνούς λογοτεχνίας ανά το πέρασμα των αιώνων, το ξενοδοχείο αποτελεί έναν διαχρονικά διακεκριμένο προορισμό στην ευρωπαϊκή μητρόπολη.

Αδιαμφισβήτητα σε βρετανικό στυλ, τα φιλόξενα δωμάτια και οι πολυτελείς σουίτες του, προσφέρουν εξαιρετική άνεση και φινέτσα, παντρεύοντας τα στοιχεία της τοπικής κληρονομιάς με μοντέρνες πινελιές.

Οι δεσμοί του ξενοδοχείου με την ιστορία είναι τέτοιοι, ώστε να μην ήταν υπερβολή το ότι θα μπορούσε να απασχολήσει και κάποιον ιστορικό. Αρκεί να αναφερθούμε στο ότι εδώ ο Rudyard Kipling ολοκλήρωσε το βιβλίο για την ζούγκλα, ενώ η Άγκαθα Κρίστι λάτρευε να μένει σε αυτό τόσο πολύ ώστε να εικάζεται ότι το βιβλίο της «Bertram’s Hotel» να είναι βασισμένο σε αυτό.

Από τα πιο αξιοσημείωτα της ιστορίας του, το γεγονός ότι η πρώτη τηλεφωνική κλήση στην Ευρώπη πραγματοποιήθηκε από το Brown’s Hotel, και μάλιστα από τον Αλεξάντερ Γκράχαμ Μπελ, τον εφευρέτη του τηλεφώνου.

Συμπληρωματικά, στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο έχουν φιλοξενηθεί προσωπικότητες όπως ο διάσημος συγγραφέας Όσκαρ Γουάιλντ, ο αμερικανός πολιτικός Θεόδωρος Ρούσβελτ, ο Ναπολέων Γ’ κ.α.

Τιμή: Από 725 ευρώ/ δίκλινο

Φωτογραφίες: Janos Grapow