Με την τεχνολογία να αναπτύσσεται όλο και περισσότερο σε κάθε τομέα της ζωής μας, ο τουρισμός δεν θα μπορούσε να μείνει έξω από όλο αυτό.

Μετά τα τις συσκευές smartphone που ανοίγουν πόρτες, tablet που ελέγχουν την θερμοκρασία και το φωτισμό του δωματίου, ρομπότ- μπάτλερ που σερβίρουν το γεύμα και λειτουργούν ως «οδηγοί» διασκέδασης, αυτόματο check in και check out ακόμη μία ανατρεπτική υπηρεσία ήρθε να προστεθεί στον καινοτόμο και τεχνολογικά εξελιγμένο κατάλογο των υπηρεσιών που προσφέρουν τα ξενοδοχεία.

Το άρτι αφιχθέν ξενοδοχείο Ottilia στην Κοπεγχάγη, είναι το πρώτο ξενοδοχείο παγκοσμίως που… αυτοκαθαρίζεται μόνο του. Στεγάζεται στις πρώην εγκαταστάσεις της ζυθοποιίας Carlsberg και φέρνει την καινοτόμα, για τα μέχρι πρότινος δεδομένα στο χώρο της φιλοξενίας, διαδικασία αυτοαπολύμανσης στις σουίτες και τα δωμάτιά του.

Στην ουσία πρόκειται για ένα αντιβακτηριδιακό αόρατο και άοσμο σπρέι, το οποίο ενεργοποιείται με το φως και διασπά ιούς, βακτήρια κ.α. απομακρύνοντας τις οσμές από τον αέρα του δωματίου.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η διαδικασία του καθαρίσματος του δωματίου να πραγματοποιείται πιο γρήγορα, ενώ ταυτόχρονα μειώνονται τα χημικά και τα μικρόβια, με τα δωμάτια να γίνονται πιο θελκτικά για όσους πάσχουν από μικροβιοφοβία.

Μία τέτοια τεχνολογία, ωστόσο, έχει και το αντίστοιχο αντίτιμα καθώς οι τιμές των δωματίων του ξενοδοχείου κυμαίνονται από 250-548 ευρώ/ βραδιά.