Η αρχή του τέλους για την παγκόσμια μανία που ακούει στο όνομα Game of Thrones πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας με την πρεμιέρα του 8ου κύκλου της σειράς φαινομένου να έχει καθηλώσει πλειοψηφία των φαν μπροστά από τις οθόνες τους.

Οι πιστοί ακόλουθοί του, ωστόσο, έχετε την δυνατότητα να βιώσετε την απόλυτη Game of Thrones εμπειρία σε ένα από τα ξενοδοχεία της αλυσίδας Lapland Hotels SnowVillage, στη Φινλαδία.

Πιο συγκεκριμένα οι ιδιοκτήτες των ξενοδοχείων σε αποκλειστική συνεργασία με την HBO Nordic δημιούργησαν θεματικά δωμάτια αφιερωμένα στη δημοφιλή σειρά, αποκλειστικά από χιόνι και πάγο.

Το ξενοδοχείο βρίσκεται στη Φινλανδική Λαπωνία, κοντά στο χωριό Kittila στον Αρκτικό Κύκλο και μιάμιση ώρα πτήσης, περίπου, από το Ελσίνκι, ενώ για την δημιουργία του χρειάστηκαν πέντε εβδομάδες.

Τα εντυπωσιακά γλυπτά που κυριαρχούν στα δωμάτιά του –ο τρομακτικός γίγαντας Wun Wun, η χαρακτηριστική φιγούρα του Ned Stark, το επιβλητικό παλάτι Sept of Baelor κ.α.– έχουν φιλοτεχνηθεί από επαγγελματίες γλύπτες από τη Ρωσία, την Ουκρανία, την Πολωνία, τη Λετονία, την Λιθουανία και την Φινλανδία και είναι πραγματικά απίστευτη η ομοιότητά τους με τους ήρωες της σειράς.

Το ξενοδοχείο διαθέτει συνολικά 16 δωμάτια- σουίτες, το καθένα με το δικό του μοναδικό γλυπτό σμιλευμένο στους τοίχους από πάγο, ενώ η εσωτερική του θερμοκρασία αγγίζει τους -5 βαθμούς Κελσίου, σε αντίθεση με τους εξωτερικούς χώρους που κυμαίνεται στους 10 βαθμούς Κελσίου.

Ο 8ος κύκλος θα μεταδοθεί ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από τη Nova.