Κάποιοι από τους καλύτερους σεφ παγκοσμίως, βραβευμένοι μάλιστα με αστέρι Michelin, διαθέτουν το δικό τους εστιατόριο σε δημοφιλή και πολυσύχναστα αεροδρόμια.

Από τη Νέα Υόρκη και το Νιού Τζέρσεϊ, μέχρι το Λονδίνο και το Παρίσι, όσοι ταξιδιώτες έχουν καθυστέρηση στην πτήση τους έχουν έναν λόγο να νιώθουν τυχεροί: το γεύμα ή το δείπνο που θα απολαύσουν στα εστιατόρια που ακολουθούν.

Plane Food, Heathrow, Λονδίνο

Ένας από τους πιο δημοφιλείς και «εκρηκτικούς» σεφ παγκοσμίως, ο Gordon Ramsay, διαθέτει το δικό του εστιατόριο στο αεροδρόμιο Heathrow, στην κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα της Αγγλίας, δίνοντας την δυνατότητα στους λάτρεις του να δοκιμάσουν τα πιάτα του, χωρίς να χρειαστεί να κάνουν κράτηση σε τραπέζι μήνες πριν. Μοντέρνα ευρωπαϊκή κουζίνα με πιάτα εμπνευσμένα και… εκρηκτικά, όπως και ο μισελενάτος σεφ τους!

I Love Paris, Charles de Gaulle, Παρίσι

Με όνομα που σίγουρα κεντρίζει το ενδιαφέρον, το εστιατόριο I Love Paris λειτουργεί στο αεροδρόμιο Charles de Gaulle στο Παρίσι από το 2015. Η κλασική γαλλική κουζίνα έχει την τιμητική της, με τα πιάτα της να φέρουν την υπογραφή τους τρείς φορές βραβευμένου με αστέρι Michelin σεφ Guy Martin. Για τους πιο επιλεκτικούς στο χώρο λειτουργεί και champagne bar, ενώ για ένα γρήγορο και ταυτόχρονα γευστικό σνακ το εστιατόριο διαθέτει και sandwich corner.

Top Air, Στουτγάρδη

Στο Terminal 1 στο αεροδρόμιο της Στουτγάρδης οι επισκέπτες της πόλης ή οι ταξιδιώτες με stop over έχουν τη δυνατότητα να γευματίσουν στο μοναδικό εστιατόριο αεροδρομίου βραβευμένο με αστέρι Michelin. Ο σεφ Marko Akuzum εμπνέεται από την μοντέρνα ευρωπαϊκή κουζίνα παρουσιάζοντας γκουρμέ δημιουργίες, τόσο με έμφαση στη γεύση, όσο και την εμφάνιση. Στα συν και η εξαιρετική του θέα που δεν θυμίζει σε τίποτα ότι βρίσκεστε σε αεροδρόμιο.

Porta Gaig, El Prat, Βαρκελώνη

Ο βραβευμένος σεφ με αστέρι Michelin και ιδιοκτήτης των εστιατορίων Gaig στη Βαρκελώνη, υπογράφει τα πιάτα του Porta Gaig στο αεροδρόμιο El Prat στην Ισπανία. Δίνει έμφαση στην Καταλανική κουζίνα, ενώ από το μενού του δεν λείπουν και κλασικά πιάτα της ισπανικής κουζίνας. Στα συν το γεγονός ότι σερβίρει και tapas, καθώς και το γεγονός ότι ετοιμάζει πακέτα take away για τους… βιαστικούς!

Cotto, LaGuardia, Νέα Υόρκη

Μια αυθεντική ιταλική τρατορία, στο αεροδρόμιο LaGuardia στη Νέα Υόρκη, εμπνευσμένη από τον βραβευμένο με αστέρι Michelin σεφ Michael White, που διαθέτει εστιατόρια σε διάφορα σημεία του κόσμου. Ένας υπέροχος χώρος για ένα γευστικό break με άρωμα Ιταλίας. Η πίτσα και τα ζυμαρικά κατέχουν την πρωτοκαθεδρία στον κατάλογο, ενώ από αυτόν δεν λείπουν προτάσεις σε antipasti και πανίνι καθώς και αυθεντικό, ιταλικό gelato.

Saison, Newark Liberty International Airport, Νιου Τζέρσεϊ

Ο κορυφαίος σεφ Alain Ducasse, βραβευμένος συνολικά 17 φορές από τον γαστρονομικό οδηγό Michelin, έχει αναλάβει τη συμβουλευτική του μπιστρό Saison στο αεροδρόμιο Newark στο Νιου Τζέρσεϊ, μετατρέποντάς το σε… προορισμό ακόμη και για όσους δεν ταξιδεύουν τόσο συχνά! Οι κλασικές γεύσεις της γαλλικής κουζίνας κυριαρχούν στις προτάσεις του, οι οποίες συνδυάζονται ιδανικά με κάποια από τις εκλεκτές ετικέτες της ενημερωμένης οινικής λίστας.