Στη λίστα με τις 24 κορυφαίες εμπειρίες που αξίζει να βιώσει κανείς στην Ευρώπη σύμφωνα με το Lonely Planet, συμπεριλαμβάνονται και δύο ελληνικές, καταλαμβάνοντας τη 12η και 20η θέση.

Η πρώτη που βρίσκεται στη 12η θέση δεν είναι άλλη από την απόλαυση του ονειρικού ηλιοβασιλέματος στη Σαντορίνη. Η εντυπωσιακή καλντέρα του νησιού αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή για την θέα τους, όχι μόνο στο νησί, αλλά σε ολόκληρη τη χώρα σημεία, που στην κυριολεξία κάνει το γύρο του κόσμου.

Φηρά, Φηροστεφάνι, Ημεροβίγλι και Οία τα πιο επισκέψιμα σημεία του νησιού απ’ όπου κάποιος μπορεί να αιχμαλωτίσει στον φωτογραφικό φακό του την  υπέροχη θέα προς το πύρινο στεφάνι του ήλιου που σιγά σιγά εξαφανίζεται στο βάθος του Αιγαίου. Στα όσα ξεχωρίζει, επίσης, το Lonely Planet στη Σαντορίνη τα εξαιρετικά, επισκέψιμα οινοποιεία και τα υψηλής ποιότητας εστιατόρια.

Δεύτερη ελληνική εμπειρία που συγκαταλέγεται στην 20η θέση της λίστας του Lonely Planet, η γνωριμία με την Αθήνα, την αρχαιότερη πρωτεύουσα του κόσμου. Μια επίσκεψη σε αυτή και τα παγκοσμίου φήμης αρχαιολογικά μνημεία της, είναι αρκετή ώστε ο επισκέπτης της να πραγματοποιήσει ένα ταξίδι στην Αρχαία Ελλάδα.

Επιπλέον, ο διεθνούς φήμης ταξιδιωτικός οδηγός αναφέρει ότι η Αθήνα είναι μια πόλη που ζει στο σήμερα, προσφέροντας στους επισκέπτες της ενδιαφέρουσες γαστρονομικές προτάσεις. Στα συν και το γεγονός ότι σε κοντινή απόσταση από το κέντρο της πόλης συναντάται και η Αθηναϊκή ριβιέρα για δροσιστικές βουτιές και ξέγνοιαστες στιγμές μακριά από τη βουή του κέντρου.