Σύμφωνα με την U.S. News & World Report και την ανανεωμένη λίστα με τους 20 κορυφαίους προορισμούς παγκοσμίως για ρομαντικά ταξίδια το 2019, δύο ελληνικά νησιά βρίσκονται ανάμεσα στους καλύτερους.

Στην ένατη και δέκατη έβδομη θέση συναντώνται οι δύο ελληνικοί, δημοφιλείς προορισμοί, σε Κυκλάδες και Ιόνιο, που και για το 2019 κατάφεραν να συμπεριληφθούν ανάμεσα στους κορυφαίους του κόσμο.

Ο λόγος για την πολυφωτογραφημένη και συνυφασμένη, πια, με τον όρο «ρομαντισμό» Σαντορίνη, η οποία συναντάται στην ένατη θέση της κατάταξης αφήνοντας πίσω της δημοφιλείς προορισμούς όπως ο Φλωρεντία, η Τοσκάνη και η Ταϊτή.

Η εντυπωσιακή καλντέρα της αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία σε όλη τη Σαντορίνη, και όχι μόνο, με την φήμη της στην κυριολεξία να κάνει το γύρο του κόσμου. Φηρά, Φηροστεφάνι, Ημεροβίγλι και Οία τα πιο επισκέψιμα σημεία του νησιού απ’ όπου κάποιος μπορεί να αιχμαλωτίσει στον φωτογραφικό φακό την υπέροχη και χαρακτηριστική θέα τους και μία από τις πιο ρομαντικές στιγμές των διακοπών τους στο πανέμορφο κυκλαδονήσι.

Στην 17η θέση βρίσκεται το δεύτερο ελληνικό νησί της λίστας, που δεν είναι άλλο από την αρχοντική Κέρκυρα, η οποία κατάφερε να «προσπεράσει» στην κούρσα το Μαυρίκιο, τις Βερμούδες και τα Βρετανικά Virgin Islands.

Το νησί των Φαιάκων με τα υπέροχα κτήρια βενετσιάνικης αρχιτεκτονικής, τα εντυπωσιακά παλάτια, τα επιβλητικά κτήρια και τα γραφικά καντούνια με τις χαρακτηριστικές απλωμένες μπουγάδες, αποτελεί ιδανικό φυσικό σκηνικό για μία από τις πιο ρομαντικές εξορμήσεις.