Όσοι αναζητούν (ή απλώς ονειρεύονται) ήδη τον πρώτο προορισμό που θα επισκεφτούν τη νέα χρονιά που μόλις ξεκίνησε, δεν έχουν παρά να συμβουλευτούν την πρόταση του Lonely Planet.

Για το 2019, λοιπόν, ο κορυφαίος προορισμός σύμφωνα με τον διεθνούς φήμης παγκόσμιο, ταξιδιωτικό οδηγό δεν είναι άλλος από την γοητευτική Κοπεγχάγη.

Η πιο χαρούμενη πόλη στον κόσμο (σύμφωνα με την έρευνα World Happiness Report το 2013), βρέθηκε στην κορυφή των προτάσεων του Lonely Planet για το 2019 τόσο για το εξαιρετικό φαγητό και το ιδιαίτερο design της, όσο και για την cool σκανδιναβική ατμόσφαιρα που κερδίζει τους επισκέπτες της.

Η συνεχώς εξελισσόμενη γαστρονομική σκηνή της μετρά ήδη 18 αστέρια Michelin, περισσότερα από κάθε άλλη χώρα στη Σκανδιναβία, κάτι που την καθιστά και σε έναν από τους πιο δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς για τους απανταχού foodies.

Η πρωτεύουσα της Δανίας, ωστόσο, δεν ξεχωρίζει στις επιλογές των ταξιδιωτών μόνο γι αυτό, καθώς πρόκειται για μία πόλη που τα τελευταία χρόνια λαμβάνει συνεχώς βραβεία. Ανάμεσά τους αυτά της καλύτερης πόλης στον κόσμο για κολύμπι και για οικογένειες.

Επιπλέον, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στην σκανδιναβική αυτή πόλη το 63% των κατοίκων της κινείται με ποδήλατο, ενώ ο δήμος της προσπαθεί να την καταστήσει ως την πρώτη πόλη χωρίς διοξείδιο του άνθρακα, στον κόσμο.

Τέλος, σημειώστε ότι για το 2018 η Δανία χαρακτηρίστηκε ως η τρίτη πιο ευτυχισμένη χώρα στον κόσμο από τα Ηνωμένα Έθνη, η οποία «νικήθηκε» από τις γειτονικές Νορβηγία και Φινλανδία.