Χτισμένη στις όχθες του ποταμού Σεγούρα η ισπανική πόλη Μούρθια συνδυάζει μπαρόκ αρχιτεκτονική με μαυριτανική επιρροή.

Η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της ομώνυμης περιοχής βρίσκεται στα νοτιοανατολικά της χώρας και είναι γνωστή για την τοπική της κουζίνα και τη Φιέστα ντε Πριμαβέρα, τη γιορτή της άνοιξης.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το ιστορικό κέντρο με τον καθεδρικό της Μούρθια που χρονολογείται από το 1385, το εντυπωσιακό Real Casino de Murcia που άρχισε ως λέσχη κυρίων το 1847 και τις τεράστιες πλατείες. Από τις πιο εντυπωσιακές είναι η Plaza del Cardenal Belluga με το αμφιλεγόμενο Moneo, ένα φωτεινό και μοντέρνο κτίριο που στεγάζει το δημαρχείο της πόλης και το Palacio Episcopal, που χρονολογείται από το 1754.

Ο επισκέπτης θα περπατήσει στη Puente de los Peligros, δηλαδή τη Γέφυρα Προσκυνημάτων που χτίστηκε το 1742 και στη πιο σύγχρονη Pasarela de Manterola.

Το Bando de la Huerta είναι το καρναβάλι της πόλης, όπου οι κάτοικοι χορεύουν και παρελαύνουν με τοπικές ενδυμασίες.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

Μούρθια / Ισπανία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού είναι 3 ώρες και 50 λεπτά από την Αθήνα για τη Μαδρίτη και 5 ώρες και 20 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη για τη Μαδρίτη μέσω Αθήνας. Από τη Μαδρίτη φτάνει κανείς στη Μούρθια οδικώς σε 3 ώρες και 40 λεπτά περίπου.