Ξενοδοχείο στο οποίο η διαμονή γίνεται όχι σε δωμάτια αλλά σε τροχόσπιτα αποτελεί το νέο hot spot της Μελβούρνης, στην Αυστραλία. Το Notel αποτελείται από έξι vintage τροχόσπιτα Airstream τα οποία μάλιστα βρίσκονται στο πιο απροσδόκητο μέρος: την ταράτσα διώροφου πάρκινγκ.

Η διαμονή κοστίζει 395 δολάρια Αυστραλίας τη βραδιά- περίπου 270 ευρώ- και δεν υπάρχει ούτε προσωπικό, ούτε τραπεζαρία ούτε άλλες εγκαταστάσεις.

Το Notel αποτελεί δημιούργημα του James Fry, στην οικογένεια του οποίου ανήκει ο χώρος.

Ο Fry αγόρασε τα έξι Airstream της δεκαετίας του ’70 από τη Σάντα Μπάρμπαρα των ΗΠΑ και τα έστειλε στην Αυστραλία. Επιμελήθηκε το εσωτερικό τους- μεταξύ άλλων διαθέτουν υπέρδιπλα κρεβάτια και μεγάλα μπάνια- πριν τα ανεβάσει με γερανό στην ταράτσα.

Το όλο πρότζεκτ κόστισε περίπου ένα εκατομμύριο δολάρια Αυστραλίας και άνοιξε τις πύλες του στο κοινό στις 27 Αυγούστου.

Η τιμή των 395 δολαρίων Αυστραλίας περιλαμβάνει την πρόσβαση σε μίνι μπαρ ενώ έναντι 440 δολαρίων παρέχεται πρόσβαση και σε εξωτερικό τζακούζι.

Παρότι οι τιμές είναι συγκρίσιμες με αυτές πολυτελών ξενοδοχείων, τα τροχόσπιτα έχουν πολύ λιγότερες ανέσεις. Ο ιδιοκτήτης τους πάντως επιμένει πως το Notel δεν είναι ξενοδοχείο.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκλειδώνουν το τροχόσπιτό τους με μια εφαρμογή στο κινητό τους και παρότι υπάρχουν εργαζόμενοι, κανείς δεν βρίσκεται στο χώρο. Οι φιλοξενούμενοι καλούνται να ανοίξουν τα  iPad που είναι εγκατεστημένα στο χώρο στα οποία περιλαμβάνονται συμβουλές για το ποια μέρη αξίζει να επισκεφθούν και προτάσεις για εστιατόρια και μπαρ. Υπάρχει επίσης συνδρομή στο Netflix.

Για όλα τα υπόλοιπα οι ένοικοι θα πρέπει να περιπλανηθούν στην πόλη- και όπως λέει ο Fry, αυτό ακριβώς θέλει και ο ίδιος να κάνουν. «Αν μείνει κάποιος σε μας, θέλουμε να εξερευνήσει και να γνωρίσει την εμπειρία της Μελβούρνης και να την απολαύσει», τονίζει, «θα λατρέψει τα τροχόσπιτά μας αλλά θέλουμε να βρει τα κρυμμένα «διαμάντια» της πόλης, σαν ντόπιος».

troxospita8 troxospita7 troxospita6 troxospita5 troxospita4 troxospita3 troxospita2 troxospita1