Είναι από τα ομορφότερα ελληνικά νησιά και το πιο πολύχρωμο. Την αποκαλούν και η «αρχόντισσα των Δωδεκανήσων» και δεν έχουν άδικο, αφού σαν τη Σύμη δεν έχει σε ομορφιά και γραφικότητα.

Αυτό το μια σταλιά νησί, θα σου πάρει το μυαλό, καθώς θα βρεθείς μπροστά σε ένα υπέροχο σκηνικό, με εικόνες σαν καρτ ποστάλ. Κομψότητα, καλαισθησία, στιλ, αρχοντιά, είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τη Σύμη.

Σύμη

Βέβαια, για να φτάσεις σε αυτήν, χρειάζεσαι κάμποσες ώρες, αλλά αξίζει τον κόπο. Είναι σίγουρο ότι θα περάσεις υπέροχες και χαλαρές στιγμές. Η Σύμη βρίσκεται πολύ κοντά στη Ρόδο, από την οποία απέχει μία ώρα με το ferry boat, ενώ από τον Πειραία με πλοίο χρειάζεσαι 12 ώρες για να φτάσεις.

Σύμη

Ο Γιαλός είναι το φυσικό λιμάνι του νησιού και γύρω του είναι αμφιθεατρικά χτισμένη η πολύχρωμη πόλη. Από εκεί μπορείτε να ανεβείτε τα 500 πέτρινα σκαλοπάτια (γνωστά και ως Καλή Στράτα) που οδηγούν στο Χωριό ή Άνω Σύμη, την πρωτεύουσα του νησιού.

Σύμη

Η Σύμη έχει αρκετές παραλίες τις οποίες προσεγγίζεις μόνο δια θαλάσσης. Καθημερινά υπάρχει καΐκι από το λιμάνι και κάνει τον γύρο του νησιού.

Σύμη

Στη βόλτα αυτή που διαρκεί μέχρι το απόγευμα, θα κάνετε στάση στην κρυφή παραλία της Φωκοσπηλιάς και σε εκείνη του Αγίου Γεωργίου.

Σύμη

Τέλος, δεν γίνεται να βρεθείτε τη Σύμη και να μην επισκεφτείτε την Ιερά Μονή Αρχαγγέλου Μιχαήλ του Πανορμίτη που βρίσκεται στο νοτιότερο δυτικό άκρο του νησιού και είναι γνωστός για τα θαύματά του.