Ένα από τα πιο παράξενα χωριά στον κόσμο βρίσκεται στην Ανδαλουσία, το οποίο είναι χτισμένο μέσα σε βράχους. Οι εικόνες που έρχονται από το Σετενίλ ντε λας Μποντέγκας, προκαλούν δέος καθώς βλέπεις μικρά πάλλευκα σπίτια να σηκώνουν στους «ώμους» τους, τους τεράστιους βράχους.

Οι κάτοικοι του Σετενίλ επέλεξαν οι ίδιοι να χτίσουν στο σημείο αυτό το χωριό τους για πρακτικούς λόγους. Οι φυσικές σπηλιές και τα κοιλώματα αποδείχθηκαν ιδανικά σημεία για να ζήσει κανείς, καθώς αντί να χρειάζεται να φτιαχτούν ολόκληρα σπίτια, μία πρόσοψη ήταν αρκετή! Πέρα, όμως, από οικονομικό όφελος, τα σπίτια αυτά προσφέρουν ζέστη τον χειμώνα και δροσιά το καλοκαίρι.

Το χωριό είναι χτισμένο ως επί το πλείστον σε σπηλιές και κάτω από βράχους και δεν είναι ορατό από απόσταση, παρά μόνο αν πλησιάσεις αρκετά κοντά. Απέχει 95χλμ. από τη Μάλαγα και έχει περίπου 3.000 κατοίκους. Το Σετενίλ εκτείνεται κατά μήκος ενός στενού φαραγγιού διπλά στο ποτάμι Río Guadalporcún, το οποίο χωρίζει τους δύο κεντρικούς δρόμους. Η μία πλευρά του ποταμού είναι το «Calle Cueva del Sol», όπου ο γκρεμός προεξέχει από τις κατοικίες και τα καταστήματα, αλλά δεν είναι μια εντελώς κλειστή σπηλιά. Στην άλλη πλευρά, βρίσκεται το «Calle Cueva de la Sombra», το οποίο είναι ένα σπήλαιο-πέρασμα με κατοικίες και καταστήματα παντού.

Ο πανέμορφος κεντρικός δρόμος φιλοξενεί πολλά εστιατόρια σε σπηλιές, που βρίσκονται ανάμεσα σε τεράστιους ογκόλιθους. Το Σετενίλ ντε λας Μποντέγκας διαθέτει πολλά καταλύματα, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία ως κάτοικοι των σπηλαίων.

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθεί κανείς το απίθανο αυτό ισπανικό μέρος, είναι η άνοιξη και το φθινόπωρο. Το καλοκαίρι είναι ιδιαίτερα ζεστό, καθώς οι θερμοκρασίες αγγίζουν τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε τις φωτογραφίες: