Κατά τη διάρκεια του Mobile World Congress (MWC2022), o Όμιλος Tolly —παγκόσμιος πάροχος υπηρεσιών δοκιμών, επικύρωσης και πιστοποίησης από τρίτους — δημοσίευσε μια αναφορά συγκριτικής δοκιμής μεταξύ της λύσης δικτύου Huawei CloudFabric 3.0 Hyper-Converged Data Center και μιας κύριας λύσης data center SDN. Σύμφωνα με την αναφορά, η λύση Huawei CloudFabric 3.0  έλαβε 3,51 βαθμούς — πολύ υψηλότερους από τους 2,8 βαθμούς που δίνονται στη λύση data center SDN — και είναι η μόνη λύση autonomous driving data center δικτύου L3.5 μεταξύ όλων των λύσεων που έχουν δοκιμαστεί από τον όμιλο Tolly.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία πολύπλοκων δικτύων data center. Το cloudification και οι νέες εφαρμογές αλλάζουν συνεχώς, είναι όλο και πιο απαιτητικές για τα δίκτυα και η κλίμακα δικτύου αυξάνεται δραστικά, με μεγάλο αριθμό συσκευών δικτύου πολλαπλών προμηθευτών.

Για να αντιμετωπίσει αυτές τις προκλήσεις, η Huawei προβάλλει το όραμά της για δίκτυα autonomous driving  ώστε να αντιμετωπίσει την αυξημένη πολυπλοκότητα του δικτύου που προκύπτει μέσα από τεχνολογικές καινοτομίες, καθώς και να υλοποιήσει ένα αυτοματοποιημένο δίκτυο O&M παρόμοιο με αυτόνομα οχήματα. Τα δίκτυα autonomous driving κατηγοριοποιούνται σε επίπεδα L0 έως L5. Κάθε επίπεδο έχει διαφορετικές βασικές δυνατότητες και χαρακτηριστικά, που καλύπτουν ολόκληρο τον κύκλο ζωής από τον σχεδιασμό και την κατασκευή του δικτύου έως τη συντήρηση και τη βελτιστοποίηση.

Σύμφωνα με το σύστημα αξιολόγησης για data center δίκτυα autonomous driving, o όμιλος Tolly έχει πραγματοποιήσει πάνω από 150 δοκιμές που εκτείνονται σε 39 υποκατηγορίες των έξι κατηγοριών (οργάνωση και σχεδιασμός, ανάπτυξη και παροχή υπηρεσιών, παρακολούθηση και αντιμετώπιση προβλημάτων, αλλαγή δικτύου και προσαρμογή παραμέτρων) και σε τέσσερις φάσεις (Ημέρα 0, Ημέρα 1, Ημέρα 2 και Ημέρα Ν) του κύκλου ζωής του data center. Το Huawei CloudFabric 3.0 βαθμολογήθηκε με 3,51 βαθμούς και είναι η μόνη λύση δικτύου data center που έχει αξιολογήσει o όμιλος Tolly όσον αφορά την εφαρμογή του autonomous driving L3.5.

Ο Kevin Tolly, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Tolly Group, δήλωσε: «Η λύση δικτύου Huawei CloudFabric 3.0 Hyper-Converged Data Center έχει σημαντικά πλεονεκτήματα σε θέματα ετερογενούς διαχείρισης συσκευών, προσομοίωσης και επαλήθευσης, ενοποιημένης multi-cloud ενορχήστρωσης, αξιολόγησης υγείας δικτύου και πρόβλεψης κινδύνου.»

Εν μέσω του επιταχυνόμενου ψηφιακού μετασχηματισμού των επιχειρήσεων, τα data center δίκτυα εξελίσσονται από single-cloud και single-DC σε intra-city active-active, απομακρυσμένη ανάκτηση καταστροφών και multi-cloud ή hybrid clouds. Σε αυτό το πλαίσιο, ζητήματα όπως η πολύπλοκη διαχείριση πολλαπλών προμηθευτών, η δύσκολη multi-cloud διασύνδεση και η εξαιρετικά περίπλοκη μεγάλης κλίμακας O&M έχουν γίνει πιο αξιοσημείωτα.

Η λύση δικτύου Huawei CloudFabric 3.0 Hyper-Converged Data Center αναβαθμίζει τα απλά cloud δίκτυα, single-DC και ενός παρόχου σε multi-cloud δίκτυα, multi-DC και multi-vendor που διαθέτουν αυτοματισμό πλήρους κύκλου ζωής και έξυπνη διαχείριση σε όλο το δίκτυο. Επιπλέον, αξιοποιώντας καινοτόμες τεχνολογίες όπως το AOC 3.0, το digital twin και το γράφημα γνώσης, το Huawei CloudFabric 3.0 υλοποιεί ετερογενή διαχείριση δικτύου, παροχή υπηρεσιών cross-cloud μέσα σε δευτερόλεπτα και προσομοίωση και επαλήθευση, καθώς και εντοπισμό σφαλμάτων μεταξύ εφαρμογών και δικτύων σε λίγα λεπτά. Αυτή η λύση διευκολύνει την ευέλικτη καινοτομία υπηρεσιών και επιτρέπει την παροχή υπηρεσιών σε πραγματικό χρόνο. Το Huawei CloudFabric 3.0 Hyper-Converged Data Center Network έχει βραβευτεί για τα πλεονεκτήματά του στις τεχνολογικές καινοτομίες και έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως σε κλάδους όπως στα χρηματοοικονομικά, στο δημόσιο, στις μεγάλες επιχειρήσεις και στις μεταφορές. Επιταχύνει τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων και βοηθά τους πελάτες να επιτύχουν επιχειρηματική επιτυχία.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον ψηφιακό μετασχηματισμό των βιομηχανιών, επισκεφθείτε τη διεύθυνση: e.huawei.com/gr/events/huawei-enterprise-mwc-2022