Ο Λέι Τζουν θεωρείται στην τεχνολογική αγορά ως ο Στιβ Τζομπς της Κίνας, αφού έχει καταφέρει να φτιάξει μια αυτοκρατορία αξίας 45 δισ. δολαρίων και έτσι το Forbes τον έχει κατατάξει (το 2014) στη λίστα με τους πλουσιότερους επιχειρηματίες της Ασίας.

Δίπλα στους τεχνολογικούς κολοσσούς της Apple, Samsung και Huawei φιγουράρει πλέον και η εταιρεία πώλησης έξυπνων κινητών Xiaomi, το «παιδί» του 45χρονου Τζουν. Η φήμη της σκαρφαλώνει μέρα με τη μέρα στα ύψη αφού τα προϊόντα παντρεύουν δύο ασυμβίβαστα, συχνά, χαρακτηριστικά: την υψηλή ποιότητα και τη χαμηλή τιμή.

Το 2014 η εταιρεία πούλησε 61 εκατομμύρια τηλέφωνα, ένας αριθμός ιδιαίτερα σημαντικός αν αναλογιστεί κανείς ότι τα προϊόντα δεν υπάρχουν στα ράφια δυτικών χωρών, παρά μόνο σε Κίνα, Ινδία και Ινδονησία.

«Αν πριν τέσσερα χρόνια έλεγα ότι θα το κάνω αυτό, δεν θα είχα καμία αξιοπιστία» λέει ο Λέι Τζουν στην ασιατική έκδοση του Forbes.

Το smartphone Redmi2 πωλείται μόλις προς 113 δολάρια, έχει οθόνη 4,7 ιντσών και τετραπύρηνο επεξεργαστή. Πολλοί Δυτικοί χαρακτηρίζουν τα προϊόντα της Xiaomi «μαϊμού», αλλά οι καταναλωτές δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης και συνεχίζουν να τα αγοράζουν. Και μάλιστα η εταιρεία δεν δίνει πολλά για διαφήμιση, αφού πουλάει τα προϊόντα της κυρίως στο διαδίκτυο και τα προωθεί μέσω social media.