Πριν την επίσημη παρουσίαση των δύο νέων iPhone της Apple, οι φήμες θέλανε την εταιρεία να χρησιμοποιεί για πρώτη φορά επικάλυψη στην οθόνη από κρύσταλλο από ζαφείρι. Τελικά όπως είδαμε, η Apple δεν έκανε κάτι τέτοιο.

Ο αναλυτής Matt Margolis αναφέρει πως η Apple ήθελε όσο τίποτα να εισάγει το ζαφείρι στις νέες οθόνες των iPhones, αλλά οι ημερομηνίες στην παραγωγή ξέφυγαν από τον προγραμματισμό για εβδομάδες.

Αυτό δεν είχε τόσο να κάνει με την GT Advanced Technologies στο εργοστάσιο της Αριζόνα, αλλά με την παραγωγική αλυσίδα του iPhone 6 στην Κίνα η οποία δεν μπορούσε να προσαρμόσει τις νέες οθόνες με ικανοποιητικούς ρυθμούς.

«Όσοι συναρμολογούσαν είχαν προβλήματα με τις άκρες της επιφάνειας από ζαφείρι και έτσι υπήρχε καθυστέρηση στην παραγωγικότητα. Αυτό έκανε την Apple τελικά να πάρει την απόφαση να αφαιρέσει το ζαφείρι από τις οθόνες», εξήγησε.

Το γεγονός πως τελικά δεν είδαμε μια τέτοια οθόνη απογοήτευσε πολλούς χρήστες. Παρόλα αυτά μπορούμε από τώρα να θεωρήσουμε σχεδόν δεδομένο ότι το επόμενο iPhone σίγουρα θα έχει ενίσχυση στην οθόνη του από ζαφείρι, μιας και η Apple σίγουρα θα ομαλοποιήσει τη διαδικασία στις παραγωγικές γραμμές της.

Πηγή: appleworldhellas.com