Είστε από αυτούς που τους αρέσει το κρασί, αλλά… δεν έχουν ιδέα για το τι πίνουν; Αν απαντήσατε «ναι» (ακόμη κι αν δεν το παραδέχεστε στους άλλους) συνεχίστε το διάβασμα.

Με την εφαρμογή WineGlass θα μεταμορφωθείτε σε ένα «φωτεινό παντογνώστη» των κρασιών, καθώς το μόνο που θα χρειάζεται να κάνετε είναι να… βγάλετε μια φωτογραφία από το μπουκάλι του κρασιού με το κινητό σας τηλεφώνο!

Πίσω από την ιδέα της συγκεκριμένης εφαρμογής βρίσκεται ο πρώην μηχανικός του Facebook, Roddy Lindsay, ο οποίος αποφάσισε να ανοίξει ένα εστιατόριο στη Μόσχα μαζί με τον αδερφό του χωρίς να έχει την παραμικρή ιδέα για τα κρασιά.

«Όπως συμβαίνει και με πολλούς ανθρώπους, οι γνώσεις μου γύρω από τα κρασιά περιορίζονταν γύρω από μια μικρή ποικιλία λευκών ή κόκκινων οίνων, ενώ τις περισσότερες φορές ακολουθούσα έναν πολύ απλό κανόνα: επέλεγα το δεύτερο πιο φτηνό» είπε ο ίδιος.

«Πώς μπορεί κανένας απλός άνθρωπος να γνωρίζει τι είναι το Coche-Dury Auxey-Duresses ή τι σημαίνει το Cote de Beaune; Είναι κόκκινο, λευκό ή ροζέ;» ανέφερε ακόμη μιλώντας στο CBS News.

Και κάπως έτσι συνειδητοποίησε το «κενό» που υπήρχε στην αγορά, για μια εφαρμογή η οποία θα μπορούσε να διευκολύνει τους πάντες να ξεχωρίσουν ένα καλό μπουκάλι κρασί και ποιο… δεν αξίζει τα λεφτά του.

Η εφαρμογή που δημιούργησαν είναι διαθέσιμη στους χρήστες iPhone.