Άλλη μια νίκη των ηλεκτρονικών βιβλίων έναντι του παραδοσιακού χαρτιού σημειώθηκε με πάσα επισημότητα πρόσφατα, όταν ο αμερικανός πρεσβευτής στην Ελβετία έβαλε το χέρι του πάνω στο e-reader.

Κι αν υπήρχε ένα μέρος που το φυσικό βιβλίο είχε μια συμβολική χροιά, στα δικαστήρια δηλαδή και στην ορκωμοσία των κρατικών αξιωματούχων, φαίνεται ότι πια καταστρατηγήθηκε και αυτό.

Την ώρα λοιπόν που ο υπόλοιπος πλανήτης παρακολουθούσε αποσβολωμένος την ανακοίνωση για το νέο λειτουργικό της Apple, το iOS 8, η Suzi Levine ορκιζόταν ως πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελβετία όχι στο παραδοσιακό αμερικανικό Σύνταγμα, αλλά στην ψηφιακή του εκδοχή στην οθόνη του Amazon Kindle.

Και ναι, είναι η πρώτη διπλωμάτης του κόσμου που προέβη στη συμβολική αυτή κίνηση, με τον κόσμο της τεχνολογίας να χαιρετίζει θερμά την εν λόγω ενέργεια.


Βέβαια, για να είμαστε δίκαιοι, οι νέοι πυροσβέστες του Νιου Τζέρσεϊ ορκίστηκαν τον Φεβρουάριο πάνω στην ηλεκτρονική εκδοχή της Βίβλου στην οθόνη ενός iPad, αυτό όμως συνέβη μόνο και μόνο επειδή δεν μπορούσαν να βρουν την τυπωμένη Βίβλο της υπηρεσίας!

Κι αν η επανάσταση των tablets και των e-readers είναι μπροστά μας, με τέτοιες συμβολικές ενέργειες το πράγμα επισπεύδεται…