Η Apple αγόρασε την εφαρμογή Έλληνα ομογενούς

Το SnappyCam πραγματοποιεί λήψη φωτογραφιών σε 20 με 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο


ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑAPPLE
6:28
07/01/2014
Η Apple αγόρασε την εφαρμογή Έλληνα ομογενούς
6
loading

Στον πατέρα του λέει ότι οφείλει την αγάπη του για την τεχνολογία ο ομογενής Γιάννης Παπανδριόπουλος που αυτές τις μέρες φέρεται να πούλησε την εφαρμογή του SnappyCam στην Apple έναντι ενός ποσού που δεν έγινε γνωστό αλλά εκτιμάται ότι ανέρχεται σε «πολλά-πολλά εκατομμύρια δολάρια» σύμφωνα με τον αυστραλιανό τύπο.

Ο πατέρας του σπούδασε ηλεκτρονικός μηχανικός στην Ελλάδα πριν εγκατασταθεί στην Αυστραλία και μετέδωσε την αγάπη του για τα ηλεκτρονικά στον γιο του που είναι κάτοχος PhD από το Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης και ο οποίος επινόησε τον τρόπο να κάνει την κάμερα του iPhone να πραγματοποιεί λήψη φωτογραφιών πλήρους ανάλυσης σε 20 με 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο, σημαντικά ταχύτερα δηλαδή από την εγγενή λειτουργία (burst mode) του iPhone.

Η εφαρμογή SnappyCam δεν είναι πλέον διαθέσιμη στο App Store ενώ και οι ιστοσελίδες της SnappyLabs δεν είναι προσβάσιμες. Επιπλέον πληροφορίες αναφέρουν ότι την εξαγορά της εταιρείας καλόβλεπαν και άλλοι κολοσσοί του χώρου χωρίς όμως να γίνεται κάποια πιο συγκεκριμένη αναφορά.

Η κίνηση αυτή της Apple έρχεται ως συνέχεια αντίστοιχων κινήσεων της εταιρείας κατά τις οποίες προχωρά στην εξαγορά μικρότερων ομάδων που βρίσκονται πίσω από δημοφιλείς εφαρμογές, τις λειτουργίες των οποίων ενσωματώνει στο iOS. Ο 35χρονος, ζει και δουλεύει στο Σαν Φρανσίσκο τα τελευταία χρόνια και οι γονείς του στη Μελβούρνη.

Ο Γιάννης Παπανδριόπουλος, ο οποίος, ασχολείται με την ψηφιακή τεχνολογία από δώδεκα ετών σήμερα θεωρείται κορυφαίος του είδους του. Ο ίδιος εδώ και λίγα χρόνια προσπαθεί να εφαρμόσει μια μέθοδο που όπως ισχυρίζεται, θα κάνει το ίντερνετ έως και 200 φορές ταχύτερο απ' ότι είναι σήμερα!

Την ανακάλυψη όμως θεωρεί ιδιαίτερα σημαντική το πανεπιστήμιο Μελβούρνης, με αποτέλεσμα να βραβεύσει τον ομογενή «μετ' επαίνων. Το 2007 η εφημερίδα The Age κατέταξε τον Παπανδριόπουλο μεταξύ των εκατό κορυφαίων προσωπικοτήτων της χρονιάς για την ανακάλυψή του εκείνη.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar Eleni Lena

  ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΠΛΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ

 2. avatar Eleni Lena

  ΝΟΚΙΑ 1020 Η ΝΟΚΙΑ 925
  ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΤΗ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΚΑΜΕΡΑ, ΠΟΛΥ ΠΙΣΩ...

 3. avatar Social Distortion

  Κρίμα που έφυγε ο άνθρωπος και πήγε και χαραμίστηκε στο απαίσιο καπιταλιστικό σύστημα. Θα μπορούσε να έχει φιλήσει κατουρημένες ποδιές και να κάθεται στο ελληνικό δημόσιο χωρίς να κουράζει το μυαλό του με τέτοιες άχρηστες αηδίες.

  1. avatar giannis

   Υπάρχουν και επιστήμονες που παράγουν στο δημόσιο εκτός από τους κοπρίτες. ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ.

   1. avatar Social Distortion

    Δηλαδή πρέπει να γίνω αμερικανάκι και στο τέλος κάθε πρότασης να γράφω εξαιρούνται οι καλοί και οι εργατικοί? Αυτούς πρέπει να τους προστατέψουμε και να τους επιβραβεύσουμε διώχνοντας όλους τους κοπρίτες που μας πάνε πίσω εδώ και 30 χρόνια. Ευχαριστημένος τώρα?

 4. avatar greg

  μπραβο !!!!!!!!!!!!!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει