Η Huawei, ανακοίνωσε πρόσφατα τα οικονομικά της αποτελέσματα για το έτος 2012, δίνοντας στη δημοσιότητα μερικά πολύ ενδιαφέροντα νούμερα, που δείχνουν την ταχεία ανάπτυξή της.

Τα κέρδη της κινεζικής εταιρείας ανέρχονται στα 2,48 δισεκατομμύρια δολάρια με τα συνολικά έσοδα της να ξεπερνούν τα 35,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι αναλυτές της αγοράς, παρατηρούν σημαντική βελτίωση στα οικονομικά της Huawei, που με τη δυναμική της είσοδο στην αγορά των smartphones, αναμένεται να συνεχιστεί με ακόμα μεγαλύτερους ρυθμούς.

Η κόρη του ιδρυτή της εταιρείας και διευθύνοντα συμβούλου, Cathy Meng, φάνηκε από τη μεριά της να κρατάει χαμηλά τους τόνους, δηλώνοντας πως παρά τη μεγάλη εισροή κεφαλαίων, η διείσδυση στην αγορά των smartphones βρίσκεται ακόμα σε χαμηλά επίπεδα και πως η εταιρεία έχει ακόμη πολλά βήματα να διανύσει για να φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα.

Η Meng επίσης αναφέρθηκε και στις πρόσφατες κατηγορίες από το αμερικανικό Κογκρέσο, με την ίδια να διατηρεί την αισιοδοξία πως αυτή η κίνηση, δεν θα επηρεάσει αρνητικά τις πωλήσεις της εταιρίας.