Ο Έλληνας φοιτητής του Πολυτεχνείου που σχεδιάζει… σπίτια στη Σελήνη

Καινοτόμα ιδέα του διακρίθηκε στον περσινό διαγωνισμό του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος


ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
16:51
09/02/2019
Ο Έλληνας φοιτητής του Πολυτεχνείου που σχεδιάζει... σπίτια στη Σελήνη
5
loading

Κατοικίες για ευρωπαϊκή βάση στη Σελήνη σχεδιάζει ένας Έλληνας φοιτητής, τελειόφοιτος της Σχολής Αρχιτεκτονικής του ΕΜΠ. Μεταξύ των νεαρών ερευνητών από πολλά ευρωπαϊκά πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα, που συνεργάζονται με το κέντρο αστροναυτών του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA), είναι και ο Άγγελος Χρυσοβαλάντης-Αλφατζής, ο οποίος είναι επίσης απόφοιτος του Τμήματος Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, Διακόσμησης και Σχεδιασμού Αντικειμένων του ΤΕΙ Αθήνας.

Δουλειά του, όπως και των νεαρών συναδέλφων του, είναι να έχουν νέες ιδέες, οι οποίες θα βοηθήσουν τις μελλοντικές αποστολές της Ευρώπης στο φεγγάρι και πέρα από αυτό.

Ο Έλληνας φοιτητής, μαζί με τους συνεργάτες του (μια ομάδα από μηχανικούς ως βιολόγους), παρουσίασε ήδη μια καινοτόμα ιδέα για σεληνιακή βάση θαμμένη μέσα σε σεληνιακό κρατήρα, ένα σχέδιο που αναπτύχθηκε και διακρίθηκε στο πλαίσιο του περυσινού διαγωνισμού της ESA για τη σχεδιαζόμενη δημιουργία ενός Σεληνιακού Χωριού.

Η επιτόπια άντληση ή παραγωγή πρώτων υλών είναι κάτι που αποτελεί βασικό στόχο της ESA. «Πάντα προσπαθώ να βρω υλικά και δομικές λύσεις σύμφωνες με τους διαθέσιμους πόρους επί τόπου. Προς το παρόν, η εστίασή μου είναι στη χρήση ανεπεξέργαστου σεληνιακού εδάφους για την κατασκευή και για άλλες αρχιτεκτονικές εφαρμογές» δήλωσε ο Χρυσοβαλάντης-Αλφατζής.

Η βάση που η διεπιστημονική ομάδα του έχει σχεδιάσει στη Σελήνη, μπορεί να υποστηρίξει τη διαμονή ανθρώπων και την προστασία τους από τις ακραίες συνθήκες που επικρατούν εκεί, μεταξύ άλλων από την έκθεση σε ακτινοβολίες και τις μεγάλες μεταβολές της θερμοκρασίας, καθώς και τη μειωμένη βαρύτητα, όπως εξηγεί το ΑΜΠΕ.

Το σχέδιο περιλαμβάνει την αποστολή φουσκωτών μονάδων διαβίωσης και την εγκατάστασή τους στη βάση ενός μικρού κρατήρα στη νότια πολική περιοχή της Σελήνης. Ένα σύστημα υποστήριξης της ζωής θα είναι προσαρτημένο σε κάθε τέτοια φουσκωτή μονάδα, η οποία μετά θα σκεπαστεί από το σεληνιακό έδαφος, ώστε να προστατεύει καλύτερα τους ενοίκους της από τις ακτινοβολίες και τις ακραίες θερμοκρασίες, καθώς και από τις πτώσεις μικρών μετεωριτών.

(Πηγή φωτογραφίας: ΑΜΠΕ)

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Άννα????

  Εγώ θα τον εύρισκα ποιο πολύτιμο και χαρισματικόν αν σχεδίαζε σπίτια για σκύλους

 2. avatar Μπουνταλας

  Σε λίγο θα σχεδιάζεις κατοικίες για λαθρο μην αγχώνεσαι

 3. avatar Φον Τσίπρεν.

  Γιατί δεν γίνεται συριζοσκυλο να κάθεται και να πληρώνετε από τους φόρους των εργαζομένων αντί να αριστεύει;

 4. avatar Παραδικαστικό του Μαξίμου

  Bρε τον ανόητο, ενώ θα μπορούσε να ήταν καρανίκας και συριζοτρολλ και να πληρώνετε για να καθετε απο τους πραγματικά εργαζόμενους - είλωτες.

  1. avatar Υποθέτω…

   Υποθέτω πως ένας εξωγήινος θα ξέρει καλύτερη ορθογραφία από την δική σου. Τι είναι τούτος; Τι μαργαριτάρια "πληρώνετε για να καθετε..." είναι αυτά; Δεν ξέρει να γράψει "πληρώνεται για να κάθεται".....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει