Σε συνέντευξή του στον ιδρυτή του LinkedIn, Reid Hoffman, ο ισχυρός άνδρας της Microsoft εξαπέλυσε επίθεση εναντίων των ανταγωνιστών της Microsoft και κυρίως του Android.

Ο Ballmer χαρακτήρισε την πλατφόρμα του Android «άγρια», «ανεξέλεγκτη» και ευπαθή σε κακόβουλο λογισμικό, ενώ αντίθετα έκρινε το οικοσύστημα της Apple ως «ακριβό» και «υπερβολικά ελεγχόμενο».

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι τα iPhone κοστίζουν πάνω από 1.000 δολάρια στη διεθνή αγορά, ενώ είπε πως πιστεύει πως η Microsoft μπορεί να μπει ανάμεσα στις δυο εταιρείες με επιτυχία, προσφέροντας οργάνωση και ποικιλομορφία στα προϊόντα της.

Περιγράφοντας τα προϊόντα των Windows 8, τόσο το Surface όσο και τα Windows Phone, είπε πως έχουν «γίνει σωστά» και πως η εταιρεία του συνεργάζεται στενά με τους προγραμματιστές, αντίθετα με την Apple και την Google.

Όταν ρωτήθηκε για την πρόσφατη κυκλοφορία του Surface και για τον άμεσο ανταγωνισμό που προκάλεσε αυτό στους συνεργάτες της Microsoft, είπε πως περιμένει και άλλους να συνεχίσουν να κατασκευάζουν υπολογιστές, tablets και τηλέφωνα.

Πρόσθεσε ακόμα πως με το Surface «υπάρχει μια καινοτομία διασταύρωσης μεταξύ υλικού και λογισμικού, μια διασταύρωση που δεν πρέπει να περάσει ανεκμετάλλευτη από την Microsoft».

Ίσως όμως το πιο ενδιαφέρον της συνέντευξης είναι πως ο Ballmer αναφέρθηκε και στα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας του.

Παραδέχτηκε πως έχουν ακόμα πολλή δουλειά να κάνουν στην κατηγορία «κάτω των πέντε ιντσών», κάτι που ίσως να αποτελεί μια άτυπη επιβεβαίωση των φημών που θέλουν την Microsoft να κατασκευάζει ένα Surface Phone στο άμεσο μέλλον.