Τον επόμενο μήνα αναμένεται να κυκλοφορήσουν τα πρώτα smartphones που θα χρησιμοποιούν το νέο λειτουργικό της Microsoft, Windows Phone 8, κάτι που θα σημαίνει και το τέλος της προηγούμενης έκδοσης του λειτουργικού. Φαίνεται όμως πως η Nokia έχει αντίθετη άποψη.

Η φινλανδική εταιρεία παρουσίασε πρόσφατα το Lumia 510, ένα «entry-level» smartphone που απευθύνεται σε νέους ή λιγότερο απαιτητικούς χρήστες, με αρκετά μειωμένα χαρακτηριστικά, λειτουργικό Windows Phone 7.5, αλλά αρκετά προσιτή τιμή.

Το μόνο που ξεχωρίζει στην νέα συσκευή είναι το μέγεθος της οθόνης της, στις 4 ίντσες με ανάλυση 480×800. Στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά είναι αρκετά πιο «αδύναμο» από τις νέες συσκευές της εταιρείας, αφού χρησιμοποιεί τον επεξεργαστή MSM7227A χρονισμένο στα 800MHz, σε συνδυασμό με 256MB μνήμη RAM, 4GB αποθηκευτικό χώρο και κάμερα 5 megapixel με δυνατότητα λήψης video σε ανάλυση VGA.

Το Lumia 510 διαθέτει ακόμα κεραία GPS για την χρήση των Nokia Maps και του Nokia Drive, ραδιόφωνο FM, συνδεσιμότητα WiFi και Bluetooth 2.1 καθώς και μπαταρία 1.300mAh.

Αναμένεται να κυκλοφορήσει αρχικά στην Ινδία και στην Κίνα μέσα στον Νοέμβριο, ενώ στην Ευρώπη μάλλον θα το δούμε από τις αρχές του νέου έτους. Θα διατίθεται σε τέσσερα χρώματα, λευκό, μαύρο, κίτρινο και γαλάζιο με προτεινόμενη τιμή λιανικής τα 199 δολάρια, περίπου 153 ευρώ.