Λίγες ημέρες απομένουν για την επίσημη κυκλοφορία των Windows 8 και ήδη οι περισσότερες κατασκευάστριες εταιρείες σιγά-σιγά αποκαλύπτουν τις προτάσεις τους.

Μια από τις αυτές είναι και η LG, η οποία σήμερα μέσω της κορεάτικης ιστοσελίδας της παρουσίασε δυο νέες συσκευές, ένα laptop με ενσωματωμένο συρόμενο πληκτρολόγιο που μετατρέπεται σε tablet και έναν AIO προσωπικό υπολογιστή.

Το laptop, με ονομασία H160, διαθέτει οθόνη αφής 11,6 ιντσών με panel τεχνολογίας IPS κατασκευασμένο από την ίδια την LG. Με υποστήριξη WiFi, θύρες HDMI, USB και microSD και διάρκεια μπαταρίας έως 10 ώρες, αναμένεται να ανταγωνιστεί παρόμοιες συσκευές όπως το VAIO Duo 11 και το Toshiba U925t Ultrabook.

Το πάχος του δεν θα ξεπερνά τα 15,9 χιλιοστά, παρά την ύπαρξη του συρόμενου πληκτρολογίου, το οποίο με ειδικό κουμπί θα «κρύβεται» αυτόματα πίσω από την οθόνη του μετατρέποντας το σε tablet.

Δεν είναι γνωστό ακόμα αν θα χρησιμοποιεί την πλήρη έκδοση των Windows 8 ή την RT έκδοση για φορητές συσκευές.

Πέρα από το υβριδικό H160 η LG παρουσίασε και έναν υπολογιστή τύπου All-in-One, με το hardware του να βρίσκεται τοποθετημένο πίσω από την οθόνη του.

Η οθόνη αφής του, διαγωνίου 23 ιντσών θα υποστηρίζει μέχρι και 10 σημεία αφής ταυτόχρονα. Στα τεχνικά χαρακτηριστικά, o V326 -όπως ονομάζεται-, θα κυκλοφορήσει με επεξεργαστή τρίτης γενιάς Intel Core i5 και κάρτα γραφικών NVIDIA GeForce GT640M.

Οι δυο αυτές συσκευές αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην αγορά της Νότιας Κορέας στις 26 Οκτωβρίου, αμέσως μετά την κυκλοφορία των Windows 8 χωρίς ακόμα να είναι γνωστό πότε θα τις δούμε στην ευρωπαϊκή και στην αμερικάνικη αγορά.