Με σημερινή του ανακοίνωση στο κοινωνικό δίκτυο, ο Mark Zuckerberg αποκάλυψε πως το Facebook ξεπέρασε το 1 δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες σε όλον τον κόσμο.

«Σήμερα το πρωί υπάρχουν πάνω από 1 δισεκατομμύριο χρήστες που χρησιμοποιούν το Facebook κάθε μήνα. Αν το διαβάζετε αυτό, σας ευχαριστώ που δίνετε σε εμένα και στην ομάδα μου την τιμή να σας εξυπηρετούμε.

Το να βοηθώ 1 δισεκατομμύριο ανθρώπους να επικοινωνούν είναι εκπληκτικό, συγκινητικό και μακράν ό,τι καλύτερο έχω καταφέρει στην ζωή μου. Είμαι αποφασισμένος να εργάζομαι καθημερινά για να κάνω το Facebook καλύτερο για εσάς και ελπίζω όλοι μαζί κάποια μέρα να μπορέσουμε να συνδέσουμε όλον τον υπόλοιπο κόσμο.»

Την ίδια στιγμή ο Zuckerberg δημοσίευσε ένα fact sheet που περιλαμβάνει ενδιαφέροντα στατιστικά για το κοινωνικό δίκτυο. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, από το 2009 έχουν σημειωθεί πάνω από 1.13 τρισεκατομμύρια «likes», 140.3 δισεκατομμύρια φιλίες και 17 δισεκατομμύρια check-in, ενώ οι χρήστες έχουν αναρτήσει πάνω από 219 δισεκατομμύρια φωτογραφίες.

Η μέση ηλικία των χρηστών είναι 22 έτη, ο αριθμός των mobile χρηστών ανέρχεται στα 600 εκατομμύρια και οι πέντε κορυφαίες σε επισκεψιμότητα χώρες είναι η Βραζιλία, η Ινδία, η Ινδονησία, το Μεξικό και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Μένει να δούμε τώρα αν ο Zuckerberg καταφέρει να εκμεταλλευτεί την δημοτικότητα του κοινωνικού δικτύου. Οι μετοχές του Facebook εξακολουθούν να σημειώνουν πτώση ενώ σε λίγες ημέρες αναμένεται να παρουσιαστούν τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας για το τρίτο τρίμηνο του 2012, τα οποία δεν προβλέπονται και τόσο ενθαρρυντικά. Οι επενδυτές περιμένουν από την εταιρεία να βρει τρόπους να εκμεταλλευτεί αυτόν τον αριθμό οικονομικά, αλλά και να προσελκύσει νέους χρήστες σε περιοχές που το Facebook ακόμα δεν κυριαρχεί.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.