Μια νέα υπηρεσία αυτόματου συγχρονισμού φωτογραφιών από κινητά τηλέφωνα Android δοκιμάζει το Facebook η οποία θα σας επιτρέπει να ανεβάζετε αυτόματα τις φωτογραφίες σας στο κοινωνικό δίκτυο.

Η υπηρεσία με το όνομα «Photo Sync» θυμίζει την αντίστοιχη της Google+ και του Apple Photostream. Κάθε φορά που θα τραβάτε μια νέα φωτογραφία με το Android κινητό σας, αυτή αυτομάτως θα «ανεβαίνει» στο προφίλ σας στο κοινωνικό δίκτυο. Δεν δημοσιεύεται αυτόματα όμως, παραμένει σε μορφή private στην κατηγορία «Synced from Phone» μέχρι να την δείτε και να την κοινοποιήσετε εσείς.

Η υπηρεσία Photo Sync θα είναι διαθέσιμη αρχικά σε συγκεκριμένους χρήστες, ακολουθώντας την πάγια τακτική της εταιρείας όσον αφορά νέα χαρακτηριστικά. Το Facebook επιβεβαίωσε στο The Verge πως δοκιμάζει την υπηρεσία σε «εξαιρετικά μικρή» κλίμακα αλλά δεν ανέφερε το αν και πότε σκοπεύει να την κάνει διαθέσιμη σε όλους τους χρήστες.

Για να δείτε αν η υπηρεσία είναι διαθέσιμη στο προφίλ σας, μπορείτε να ανοίξετε το Facebook for Android στο κινητό σας, να μπείτε στο Timeline σας και να ανοίξετε τα άλμπουμ των φωτογραφιών σας. Αν εμφανίζεται ένα κουμπί συγχρονισμού τότε το Photo Sync είναι διαθέσιμο και μπορείτε να το ενεργοποιήσετε.