Η κορεάτικη εταιρεία Samsung ανακοίνωσε την κυκλοφορία τριών νέων τεχνολογιών, οι οποίες δείχνουν ξεκάθαρα την στρατηγική επιλογή της εταιρείας να επενδύσει στη φορητότητα. Οι νέες κυκλοφορίες περιλαμβάνουν μνήμες, επεξεργαστή και αισθητήρες CMOS.

Ειδικότερα, τα νέα chips μνήμης moviNAND διατίθενται σε εκδόσεις των 8GB και 16GB και σύμφωνα με τη Samsung είναι τα πρώτα που προσφέρουν πλήρη συμβατότητα με το JEDEC Embedded MultiMediaCard Product Standard v4.41. Τα chips των 8GB κατασκευάζονται στα 30nm και διατίθενται ήδη, ενώ αυτά των 16GB κατασκευάζονται στα 20nm και θα κυκλοφορήσουν μέσα στις επόμενες ημέρες.

Ανακοινώθηκε, επίσης, ένας νέος επεξεργαστής με την κωδική ονομασία Orion. Βασίζεται σε δύο πυρήνες ARM Cortex A9 κι έχει συχνότητα λειτουργίας 1GHz. Η GPU επιτρέπει στον Orion να παίζει και να γράφει video στα 1080p/30fps.

Τέλος, η Samsung μίλησε για νέους αισθητήρες CMOS που προσφέρουν καλύτερη ποιότητα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Εκτός από την έκδοση για smartphones (5 megapixels) θα υπάρξει και μοντέλο για camcorders στα 14.6 megapixels.