Η RIM ανακοίνωσε την κυκλοφορία μιας νέας έκδοσης της εφαρμογής Facebook για BlackBerry η οποία προσφέρει βελτιώσεις τόσο αισθητικές όσο και πρακτικές.

Στη νέα έκδοση η RIM ενσωμάτωσε πιο ζωντανά εικονίδια για κάθε κατηγορία της εφαρμογής ενώ το εικονίδιο του προφίλ έχει πια αντικατασταθεί με τη φωτογραφία του Facebook profile των χρηστών.

Ταυτόχρονα το facebook calendar μπορεί να ενσωματωθεί στο ημερολόγιο της συσκευής προσφέροντας στους χρήστες τη δυνατότητα να βλέπουν τα γενέθλια των φίλων τους καθώς και τα μελλοντικά facebook events στη συσκευή τους.

Μπορούν ακόμα να ανεβάζουν στον τοίχο τους γεγονότα όπως γενέθλια φίλων, κατ’ ευθείαν από την εφαρμογή ημερολογίου τής συσκευής χωρίς να ανοίγουν το πρόγραμμα.

Η νέα εφαρμογή προσφέρει ακόμα υποστήριξη Events, με τους χρήστες να μπορούν πια να βλέπουν πληροφορίες, να κάνουν RSVP, να σχολιάζουν στον τοίχο κάθε Event αλλά και να λαμβάνουν ειδοποιήσεις στο BlackBerry τους.

Το πρόβλημα είναι πως αντίθετα με τις εφαρμογές για Android και iOS, την ανάπτυξη των οποίων αναλαμβάνει το ίδιο το Facebook, στο BlackBerry υπεύθυνη για το ανάλογο πρόγραμμα είναι η ίδια η RIM.

Αυτό σημαίνει πως αρκετές φορές η εφαρμογή για BlackBerry μένει αρκετά πίσω σε σχέση με τις υπόλοιπες κινητές πλατφόρμες.

Η νέα έκδοση της εφαρμογής θα είναι διαθέσιμη στο App World μέσα στις επόμενες 24 ώρες.