proho.gr

Ο Αμερικανικός εκδοτικός οίκος πανεπιστημιακών συγγραμμάτων EBSCO, ανακοίνωσε ότι ξεκινάει την διάθεση 70.000 τίτλων ηλεκτρονικών συγγραμμάτων με μορφή ετήσιας συνδρομής.

Η ειδική συλλογή «eBook Academic Subscription Collection» TM παρέχει στους συνδρομητές πλήρη πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα βιβλίων επιστημονικών θεμάτων, από τις επιχειρήσεις ως την επιστήμη και από τις ανθρωπιστικές επιστήμες ως την τεχνολογία, που προσεγγίζει τους 70.000 τίτλους e-books.

Η συνδρομή υπολογίζεται σε ετήσια βάση και επιτρέπει την απεριόριστη πρόσβαση στη συγκεκριμένη σειρά του εκδοτικού οίκου. Μάλιστα, η πρόσβαση στο υλικό θα επιτρέπεται και σε τρίτους χρήστες, χωρίς κανέναν περιορισμό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας chron.com, η πρωτοβουλία της εταιρίας εστιάζεται κυρίως στις βιβλιοθήκες, καθώς θεωρεί ότι προσφέρει έτσι τη δυνατότητα να θεμελιώσουν τις ψηφιακές τους συλλογές.

Ο κατάλογος της EBSCO Publishing περιλαμβάνει συνολικά 350 βάσεις δεδομένων και σχεδόν 300.000 τίτλους ψηφιακών βιβλίων, καθώς επίσης μερικές δεκάδες χιλιάδες ψηφιοποιημένων επιστημονικών περιοδικών, που απευθύνονται σε όλων των ειδών τους ακαδημαϊκούς και επαγγελματικούς φορείς. Για την ανάκτηση των πληροφοριών τους, προσφέρει επίσης στις βιβλιοθήκες και στους ιδιώτες την υπηρεσία EBSCO Discovery Service TM.