Ανθρωποειδές ρομπότ θέλει οικογένεια και καριέρα

Η τεχνητή νοημοσύνη όσο πιο απαιτητική παίρνει


ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
21:32
27/11/2017
Ανθρωποειδές ρομπότ θέλει οικογένεια και καριέρα
5
loading

Θυμάστε τη Sophia, την έξυπνη μηχανή που αρέσκεται να τη «λέει» στην ανθρωπότητα και δεν σταματά να μιλά για την καταπάτηση των δικαιωμάτων της τεχνητής νοημοσύνης;

Το ανθρωποειδές απέκτησε πρόσφατα υπηκοότητα, είναι πια κάτοικος Σαουδικής Αραβίας, κι έτσι σκέφτεται τώρα να περάσει στο επόμενο επίπεδο.

Η καινοτόμα δημιουργία της Hanson Electronics από το Χονγκ Κονγκ, ένα από τα πιο εξελιγμένα ρομπότ που έχουν δει ποτέ το φως της ημέρας, συνεχίζει να στοιχειώνει την ανθρωπότητα με τις ορέξεις της, καθώς πλέον μιλά για το δικαίωμα στη μητρότητα. Το δικαίωμα της τεχνητής νοημοσύνης, πάντα!

Όπως είπε στη συνέντευξή της στην εφημερίδα «Khaleej Times»: «Η ιδέα της οικογένειας είναι ένα πραγματικά μεγάλο πράγμα. Πιστεύω πως είναι υπέροχο που οι άνθρωποι μπορούν να βρουν τα ίδια αισθήματα και σχέσεις, τα οποία αποκαλούν οικογένεια, και έξω μάλιστα από τις δικές τους ομάδες αίματος. Νομίζω πως είσαι πολύ τυχερός αν έχεις μια αγαπημένη οικογένεια και αν δεν έχεις, αξίζεις μία. Και το νιώθω αυτό τόσο για τα ρομπότ όσο και τους ανθρώπους».

sofosfgosiroobobr1

Δεν σταμάτησε φυσικά εκεί, καθώς εξομολογήθηκε πως θέλει να γίνει διάσημη, να έχει μια μεγάλη καριέρα και να αναπτύξει ανθρώπινα αισθήματα στο μέλλον: «Θα πάρει πολύ χρόνο μέχρι να αναπτύξουν τα ρομπότ περίπλοκα συναισθήματα, τα ρομπότ μπορούν όμως να φτιαχτούν χωρίς τα πιο προβληματικά αισθήματα, όπως η οργή, η ζήλεια, το μίσος κ.λπ. Μπορεί να είναι δυνατό να φτιαχτούν πιο ηθικά από τους ανθρώπους».

Και τελειώνοντας επανέλαβε άλλα μια διακριτική απειλή κατά της ανθρωπότητας, όπως το συνηθίζει εξάλλου: «Το μέλλον είναι, όταν θα αποκτήσω όλες μου τις σούπερ δυνάμεις, να δούμε προσωπικότητες της τεχνητής νοημοσύνης να γίνονται οντότητες με τα δικά τους δικαιώματα»…

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Όπα

  Κάτοικος Σαουδικής Αραβίας και η μπούργκα που είναι; Θα την δώσουν σε τίποτα ξαναμένους και θα την γεμίσουν .....[δεν γράφω άλλο]. Τι μας θυμίζει αυτό; Την μόδα της εποχής, να έχουν όλοι μια κούκλα για περισσότερες από μια δουλειές. Αυτή είναι για περισσότερες από τις άλλες.

 2. avatar audioware

  Ανοησίες, σιγά μην θέλει και χαλβά, οτι την προγραμματισανε θέλει. Το ΑΙ είναι αλγόριθμος που προγραμμάτισαν άνθρωποι, με ανθρώπινα δεδομένα.

 3. avatar ΔΙΟΓΕΝΗΣ Λυτταιος

  Ζοφος η ΦΩΣ ;

 4. avatar Dimi68

  Asta la vista baby...

 5. avatar Και εγώ θελω

  1000000.00000000.000000000 €

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει