proho.gr

Από το 2010 που η Google άρχισε να προσφέρει χρήματα για τον εντοπισμό bugs στον Chrome, έχει προσφέρει 410.000 δολάρια.

Πρόκειται για μια πραγματικά έξυπνη ιδέα της εταιρείας. Δεδομένου ότι ο Chrome είναι μια εφαρμογή ανοιχτού κώδικα και ο καθένας μπορεί να την εξετάσει, γιατί να μην ζητήσει από την παγκόσμια κοινότητα των προγραμματιστών να την εξετάσει και για τυχόν προβλήματα;

Και επειδή καλό είναι να δίνεις και κίνητρα σε όσους ζητάς να σε βοηθήσουν, η Google αποφάσισε να δίνει και την αντίστοιχη αμοιβή σε όσους πράγματι εντόπιζαν κάτι αξιόλογο.

Μέχρι τώρα λοιπόν έχει πληρώσει 410.000 δολάρια σε 200 άτομα τα οποία βρήκαν περισσότερα από 1100 προβλήματα και σε περίπου 700 των οποίων οι προσπάθειες δικαιολογούσαν κάποια αμοιβή. Επιπλέον έχει δωρίσει 19.000 δολάρια σε φιλανθρωπικές οργανώσεις επιλογής των συμμετεχόντων.

Αν και το ποσό φαίνεται μεγάλο, για την Google είναι φυσικά ασήμαντο. Επιπλέον τα bugs αυτά θα μπορούσαν δυνητικά να της κοστίσουν πολύ περισσότερο.

Το βασικότερο όμως είναι ότι αυτή η διαδικασία κάνει τον Chrome όλο και καλύτερο. Διορθώνονται όλο και περισσότερα σφάλματα γεγονός που αυξάνει σημαντικά την ασφάλεια του τελικού χρήστη.