proho.gr

Την αντίστοιχη συνολική δαπάνη για τον έντυπο Τύπο φαίνεται ότι θα ξεπεράσει η online διαφήμιση στις ΗΠΑ σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις. Όπως αναφέρει μελέτη που δημοσίευσε το emarketer, οι σχετικές δαπάνες για το 2012 θα αγγίξουν τα 40 δισεκατομμύρια δολάρια. Πρόκειται για αύξηση που ξεπερνά το 23% σε σχέση με το 2011 και σηματοδοτεί φυσικά ακόμη πιο έντονα τη παγκόσμια στροφή προς τη ψηφιακή οικονομία.

Ηλεκτρονικά καταστήματα αλλά και υπηρεσίες που απευθύνονται αποκλειστικά σε εταιρείες ή χρήστες του Internet είναι προφανές ότι δεν έχουν άλλο μέσο προκειμένου να διαφημιστούν. Ο ολοένα αυξανόμενος αριθμός τους καθώς και η μεγέθυνση του κύκλου εργασιών της όπως είναι φυσικό θα έχει ως συνέπεια την ανάγκη για ακόμη μεγαλύτερη προβολή. Προβολή που μεταφράζεται καταρχάς σε online διαφήμιση και δευτερευόντως σε επικοινωνία μέσα από τον κοινωνικό ιστό.

Την ίδια στιγμή, ο συμβατικός Τύπος δεν φαίνεται να ακολουθεί αντίστοιχη πορεία. Σε αντίθεση με την τηλεόραση που, προς το παρόν, φαίνεται να μην επηρεάζεται, τα έντυπα χάνουν σταθερά μερίδιο από την διαφημιστική πίτα. Μέχρι το 2014 μάλιστα η διαφορά φαίνεται ότι θα είναι ακόμη μεγαλύτερη αν και προβλέψεις σε τόσο ρευστά θέματα είναι πολύ δύσκολο να γίνουν.