proho.gr
Γενικότερα τα ιαπωνικά κόμικς manga δεν γνωρίζουν περιορισμούς στην θεματολογία τους, ωστόσο ίσως εκπλαγείτε αν μάθετε ότι μέχρι και το λειτουργικό σύστημα Android, της Google, απέκτησε το δικό του κόμικ με τίτλο «Sweet Android High-school».

Στο Sweet Android High-school λοιπόν, θα συναντήσουμε μερικούς από τους πιο γνωστούς συνεργάτες της Google απ’ όλο τον κόσμο συμπεριλαμβανομένων των Samsung, HTC, LG, Motorola και Sony Ericsson. Βέβαια μέσα στο κόμικ όλοι έχουν ένα διαφορετικό όνομα που έχει σαφείς αναφορές στα εμπορικά τους σήματα, έτσι έχουμε:

• Moto-Laura-chan (Motorola)
• Sam-Sung-chan (Samsung)
• H-Τ-Syee-chan (HTC)
• Elle-G-chan (LG)
• Soni-Eri-chan (Sony Ericsson)

Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει και η Apple η οποία είναι γνωστή ως Apple-kun.

Σύμφωνα με το Asiajin (ένα ιαπωνικό site), η πρόσφατη εξαγορά της Motorola από την Google, έχει μεταφερθεί ως ένας γάμος μεταξύ του «Google» και της Moto-Laura-chan. Η ιστοσελίδα, αναφέρει ότι ο καθηγητής γυμνασίου δεν δίνει μεγάλη σημασία σε «αυτήν» με αποτέλεσμα ο «γάμος» να ξεχαστεί…

Τώρα από τη στιγμή που καμία από τις προηγούμενες εταιρείες δεν είναι ιαπωνική, οι μαθητές χαρακτηρίζονται ως διεθνείς, όμως υπάρχουν και οι «ντόπιοι», οι Ιάπωνες μαθητές που δεν είναι άλλοι από τους Sharp (Sharp-chan), η Fujitsu-Toshiba (Fuji-Toru-chan) και η Casio-NEC (Kashio-NKO-chan) και υποτίθεται ότι είναι πιο ανήσυχοι και διαμαρτύρονται συνέχεια.