Μια πτώση από το ύψος ενός τραπεζιού μπορεί να είναι αρκετή για να καταστρέψει την εύθραυστη οθόνη του iPad της Apple, όμως οι άνθρωποι του G-Form με τις «σαδιστικές» ως φαίνεται τάσεις, έριξαν ένα iPad από ένα αεροπλάνο που βρισκόταν στα 396 μέτρα σε ύψος και όχι μόνο επέζησε, αλλά ήταν ικανό να παίξει κανονικά και ταινία.

Παλιότερα, η G-Form, η οποία κατασκευάζει κάποιες, όχι και τόσο ελκυστικές, θήκες -αλλά σίγουρα ανθεκτικές- είχε ρίξει ένα iPad από ύψος 150 μέτρων, ενώ μια άλλη φορά είχε ρίξει μία μπάλα bowling πάνω σε ένα.

Οι θήκες της G-Form είναι πολύ πιο παχιές από τις συνηθισμένες και κατασκευασμένες από υψηλής τεχνολογίας υλικά, τα οποία παραμορφώνονται κατά την πρόσκρουση, απορροφώντας μεγαλύτερα ποσά ενέργειας. Το εξωτερικό είναι κατασκευασμένο από στρατιωτικό βαλλιστικό υλικό και κλείνει με φερμουάρ, ενώ είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε να υπομένουν ακόμα και προσκρούσεις με την γυάλινη επιφάνεια.

Η εταιρεία κατασκευάζει και ποδηλατικό εξοπλισμό ασφαλείας, όπως επιγονατίδες και προστατευτικά για τους αγκώνες. Δεν είναι φυσικά, η μόνη εταιρεία που ασχολείται με πραγματικά σκληρές συνθήκες και ανθεκτικά αντικείμενα.

Για παράδειγμα, η εταιρεία σκληρών δίσκων iOsafe έχει κατασκευάσει ένα δίσκο, ο οποίος είναι αλεξίσφαιρος, ενώ το Deepsea Sea Dweller της Rolex είναι διάβροχο στα 12.000 πόδια κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Βέβαια, σε τέτοια βάθη είναι «κάπως» δύσκολο να επιβιώσει ο ίδιος ο άνθρωπος λόγω των υψηλών πιέσεων που αναπτύσσονται.

Δείτε την πτώση του iPad από τα 396 μέτρα:

Πηγή: proho.gr