Το νέο «παιδί» της οικογένειας smartphones της Sony Ericsson παρουσιάστηκε σήμερα. Πρόκειται για το Live with Walkman, το οποίο λειτουργεί με την τελευταία έκδοση Gingerbread 2.3 του λογισμικού Android.

Διαθέτει ειδικό πλήκτρο Walkman το οποίο παρέχει άμεση πρόσβαση στη μουσική βιβλιοθήκη του κινητού, ενώ όσοι κάτοχοι του έχουν και λογαριασμό στο facebook θα μπορούν με μία κίνηση να κάνουν «like» και να μοιράζονται το υλικό της αρεσκείας τους με την ενσωματωμένη εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης.

Για την περαιτέρω διευκόλυνση της περιήγησης, είτε στις υπηρεσίες του smartphone είτε στο διαδίκτυο, η εταιρεία έχει προσθέσει στο κινητό και το Infinite button.

Το Live with Walkman ξεχωρίζει για το καμπυλωτό design του και το γυαλιστερό του φινίρισμα. «Τρέχει» με έναν επεξεργαστή 1Ghz και διαθέτει οθόνη 3.2’’. Σε αυτή, οι χρήστες μπορούν να απολαύσουν τις υπηρεσίες του Skype χρησιμοποιώντας είτε την κάμερα της πρόσοψης είτε την κανονική κάμερα των 5 MP (HD 720p) που διαθέτει το κινητό.

To Sony xLOUD ενισχύει την ένταση ήχου και η τελευταία έκδοση της πλατφόρμας Android 2.3 παρέχει πρόσβαση σε πάνω από 250.000 εφαρμογές που διατίθενται στο Android Market.

Οι εφαρμογές που παρέχει το κινητό δημιουργούν έναν εντυπωσιακό συνδυασμό κοινωνικής δικτύωσης και διασκέδασης:

• Deep Facebook integration: Επιτρέπει στο χρήστη να έχει κατευθείαν πρόσβαση στο Facebook, από τα περισσότερα σημεία του τηλεφώνου όπως το picture gallery, το music player, τις επαφές και το ημερολόγιο.

• Media Discovery Application: Μια δυναμική εφαρμογή που θέτει τον κόσμο της μουσικής και των video, καθώς και τις προτάσεις των φίλων στο facebook, στα χέρια του καταναλωτή με μία μόνο κίνηση.

• Infinite button: Η σύνδεσή του με το media player δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη για άμεση πρόσβαση σε ανανεωμένο περιεχόμενο για τον αγαπημένο του καλλιτέχνη, όπως video, γενικές πληροφορίες και αναζήτηση στίχων.

• TrackID: Αναγνωρίζει το τραγούδι που ακούει ο χρήστης στο ραδιόφωνο ή και στο music player. Κατόπιν ο χρήστης μπορεί να μοιραστεί ή να κατεβάσει το τραγούδι