Αν και το Xbox 360 μετράει ήδη έξι χρόνια ζωής, η Microsoft δεν φαίνεται διατεθειμένη να σταματήσει την υποστήριξη της κονσόλας και την παραγωγή νέων συνοδευτικών αξεσουάρ. Έτσι προχώρησε στην παρουσίαση δύο νέων συσκευών που φιλοδοξούν να πάρουν μια θέση δίπλα στη δημοφιλή κονσόλα.

Πρόκειται για ένα τηλεχειριστήριο και ένα ασύρματο bluetooth ακουστικό.

Το πρώτο εξ’ αυτών θα δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να ελέγχει το «Dashboard» της κονσόλας, καθώς και την αναπαραγωγή DVD και CD. Με άλλα λόγια, θα λειτουργεί όπως τα χειριστήρια όλων των οικιακών συσκευών ήχου και εικόνας.

Από την άλλη, το bluetooth ακουστικό, που περισσότερο με hands-free κινητού μοιάζει παρά με αξεσουάρ κονσόλας, θα κάνει αυτό ακριβώς που όλοι υποψιάζονται: θα λειτουργεί κανονικά σαν ακουστικό από την στιγμή που θα συνδεθεί με οποιαδήποτε συσκευή κινητού! Φυσικά, προκειμένου να δικαιολογήσει το χαρακτηρισμό «συνοδευτικό κονσόλας» θα μπορεί να συνδέεται και με το Xbox, λειτουργώντας και στην περίπτωση αυτή σαν ακουστικό.

Αναφορικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής, θα έχει μικρή οθόνη στη μπροστινή του επιφάνεια, η οποία αναλόγως του χρώματος που θα έχει, θα πληροφορεί το χρήστη αν έχει συνδεθεί με την κονσόλα ή τη συσκευή κινητού τηλεφώνου. Επιπλέον, θα εφοδιάζεται με τεχνολογία μείωσης του περιβαλλοντικού θορύβου. Το πακέτο θα περιλαμβάνει, ακόμη, καλύμματα ακουστικού διαφόρων μεγεθών και φορτιστή micro USB. Μία φόρτιση θα αρκεί για 8 ώρες συνεχούς ομιλίας και μέχρι 300 ώρες σε κατάσταση αναμονής.

Η διάθεση και των δύο αξεσουάρ προγραμματίζεται για το Νοέμβρη, ενώ το κόστος του μεν τηλεχειριστηρίου θα είναι 15 δολάρια, του δε ασύρματου ακουστικού 40 δολάρια.