Διάτρητη φαίνεται πως είναι η ασφάλεια των περισσοτέρων στρατιωτικών μονάδων των ΗΠΑ. Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από το πείραμα που διεξήγε ο Thomas Ryan , στέλεχος της εταιρείας Provide Security , με στόχο να διαπιστώσει πόσο εύκολα μπορούν να διοχετευτούν απόρρητες πληροφορίες στα social networks.

Ο Ryan δημιούργησε ένα ψεύτικο προφίλ στο Facebook και σ’ άλλα παρόμοια site κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιώντας τη φωτογραφία μιας ελκυστικής κοπέλας με πολλές γνώσεις στους υπολογιστές. Η υποτιθέμενη κοπέλα εργαζόταν για μια υπηρεσία πληροφοριών του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού. Στην συνέχεια, άρχισε να δραστηριοποιείται, κάνοντας φίλους από στρατιωτικές μονάδες, υπηρεσίες πληροφοριών και άλλους φορείς που σχετίζονται με την εθνική ασφάλεια.
Μέσα σ’  ένα μήνα, η Robin Sage, έτσι λεγόταν η φανταστική κοπέλα στο προφίλ του Ryan, είχε πάνω από 200 φίλους σε κάθε δίκτυο και πολλοί δε δίστασαν να μοιραστούν μαζί της προσωπικές πληροφορίες και φωτογραφίες, ΄να την κάλεσαν σε διάφορα events, ενώ μερικοί έφτασαν σε σημείο να της στείλουν υπηρεσιακά έγγραφα, ζητώντας της να τα αξιολογήσει.