Το νέο Gigaset L410 εγκαινιάζει μία νέα κατηγορία στο χώρο της ασύρματης επικοινωνίας, δίνοντας στους χρήστες της, πλήρη ελευθερία κινήσεων ενώ εκείνοι τηλεφωνούν με εκπληκτική ποιότητα ήχου και κυρίως χωρίς να κρατούν την τηλεφωνική συσκευή στο χέρι τους. Η νέα συσκευή φέρνει το τέλος, στην εποχή που χρησιμοποιούσαμε συσκευές handsfree με το ακουστικό στο αυτί μας. Με το Gigaset L410 δεν ισχύει κάτι τέτοιο, καθώς απλά αυτή η συσκευή βάρους μόλις 30γραμμαρίων, τοποθετείται πάνω στα ρούχα χωρίς να γίνεται εύκολα αντιληπτή. Η μικροσκοπική αυτή συσκευή, έχει ήδη λάβει το βραβείο σχεδίασης Red Dot Design Award 2011, για την εκλεπτυσμένη σχεδίαση και εύκολη χρήση της.

Το νέο Gigaset L410 – το μικρό και ελαφρύ ασύρματο κλιπ ανοικτής συνομιλίας – διαθέτει ένα μεγάλο κεντρικό πλήκτρο με το οποίο μπορεί να δεχτεί ή να διακόψει μία κλήση. Ένα δεύτερο πλήκτρο χρησιμοποιείται για την αυξομείωση της έντασης ήχου ομιλίας ή κουδουνισμού της συσκευής. Τόσο απλά, μιλάμε στο τηλέφωνο χωρίς ακουστικά, καλώδια και περιττά βάρη!

Το νέο Gigaset L410 έχει μεγάλη αυτονομία μπαταρίας, δίνοντας έτσι δυνατότητα κλήσεων μεγάλης διάρκειας, χωρίς την ανάγκη φόρτισης. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με όλα τα τηλέφωνα Gigaset και σταθμούς βάσης DECT άλλων κατασκευαστών. Τα μοντέλα της Gigaset S810, SL400 και C610, επιπλέον υποστηρίζουν, μεταφορά κλήσεων από το ασύρματο τηλέφωνο στο κλιπ ανοικτής συνομιλίας Gigaset L410 και το αντίθετο απλά με το πάτημα ενός πλήκτρου.