Η Google αποφάσισε να σταματήσει τις φωτογραφήσεις δρόμων στις πόλεις της Γερμανίας, έπειτα από τις σφοδρές αντιδράσεις πολλών κατοίκων. Αν και η γερμανική δικαιοσύνη αποφάνθηκε πρόσφατα ότι η Google έχει το δικαίωμα να φωτογραφίζει, η κατάσταση παραμένει δύσκολη για την εταιρεία.

Επισήμως, η Google απέφυγε να εξηγήσει την απόφασή της για τερματισμό των φωτογραφιών. Είναι, πάντως, γεγονός ότι οι φωτογραφήσεις είχαν εξελιχθεί σε βραχνά για την εταιρεία. Αν και δεν υπήρχε νομικό κώλυμα για τη λήψη των φωτογραφιών, οποιοσδήποτε πολίτης είχε το δικαίωμα να απευθυνθεί στη Google ζητώντας να εξαιρεθεί το σπίτι του από τους τρισδιάστατους χάρτες. Ο αριθμός των Γερμανών που έχουν διατυπώσει ένα τέτοιο αίτημα ανέρχεται στις 250.000 και μεγαλώνει διαρκώς, οπότε η Google επέλεξε να σταματήσει τις φωτογραφήσεις για να …γλιτώσει από το κυνηγητό των Γερμανών.

Τα προβλήματα του Google Street View δεν είναι βέβαια κάτι καινούργιο. Η Γαλλία τιμώρησε πρόσφατα τη Google με πρόστιμο άνω των 100.000 ευρώ για την “κατά λάθος” συλλογή δεδομένων από ξεκλείδωτα Wi-Fi δίκτυα κατά την περιήγηση των αυτοκινήτων. Δίχως αμφιβολία, το συγκεκριμένο θέμα έχει κηλιδώσει σε μεγάλο βαθμό τη δημόσια εικόνα της Google, εξ ου και οι αυξανόμενες αντιδράσεις των πολιτών.

πηγή: epcmag