Η Wind για την ασφάλεια στο Ίντερνετ

Με εκδηλώσεις και ενημερωτικό υλικό


ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
16:55
07/02/2011
Η Wind για την ασφάλεια στο Ίντερνετ
loading

Εκδήλωση στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη διοργανώνουν η Wind και η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «ΝΕΟΙ» για την ενημέρωση παιδιών και νέων γύρω από τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο διαδίκτυο, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου, που είναι αύριο. Στη διάρκεια της εκδήλωσης, θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά έρευνα για την έξαρση, που παρουσιάζει τελευταία η χρήση ιστοχώρων κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και για τη σεξουαλική παρενόχληση, μέσω διαδικτύου.

Σύμφωνα με τον κ. Ιωάννη Τσιάντη, MD, DPM, FRC Phych. Αν. Καθηγητή Παιδοψυχιατρικής, Επιστημονικό Υπεύθυνο Ε.Ψ.Υ.Π.Ε., ο οποίος έχει την επιστημονική επίβλεψη της εκστρατείας «[email protected], Internet, Κινητό & Παιδί», το κλειδί για την υπεύθυνη και ασφαλή χρήση των νέων τεχνολογιών από τα παιδιά και τους εφήβους δεν είναι η «απαγόρευση» και η «αστυνόμευση», αλλά η οικοδόμηση σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ γονιών και παιδιών, καθώς η διαπαιδαγώγηση μέσα από το παράδειγμα, που οι ίδιοι οι γονείς θέτουν.

Επίσης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Wind, παρατηρείται έντονο ενδιαφέρον των γονιών, όσον αφορά τη χρήση των νέων τεχνολογιών από τα παιδιά, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο πρέπει οι ίδιοι να τα καθοδηγούν και να τα εκπαιδεύουν σωστά. Σύμφωνα με έρευνα, που πραγματοποίησε η Wind στο πλαίσιο της εκστρατείας της «[email protected], Internet, Κινητό & Παιδί», για την ασφαλή χρήση των νέων τεχνολογιών από παιδιά, προέκυψαν 4 διαφορετικοί τύποι γονέων, που είναι οι συμμετοχικοί, οι προσεκτικοί, οι αδιάφοροι και οι ελεγκτικοί, σε ό,τι αφορά το πώς καθοδηγούν τα παιδιά τους ως προς τη χρήση των νέων τεχνολογιών.

Συμμετέχοντας στο on line test, που υπάρχει στην ιστοσελίδα www.Kidsatsafety.gr, σε διάστημα μόλις 5 ημερών, περισσότεροι από 600 γονείς είχαν την ευκαιρία να μάθουν σε ποιο τύπο γονιού ανήκουν: με βάση τα έως σήμερα αποτελέσματα του τεστ το μεγαλύτερο ποσοστό των γονιών (38%) ανήκουν στην κατηγορία των «προσεκτικών», αυτών δηλαδή που νιώθουν δέος για το διαδίκτυο και για την έντονη ενασχόληση του παιδιού με το κινητό, αλλά που δεν αφήνουν το παιδί τους ανεξέλεγκτο. Περίπου στα ίδια επίπεδα κινούνται τα ποσοστά των γονιών που δηλώνουν «ελεγκτικοί» (28%) και «συμμετοχικοί» (27%).

Στη σελίδα www.kidsatsafety.gr φιλοξενείται και ηλεκτρονική έρευνα σχετικά με τις βασικότερες ανησυχίες των γονιών γύρω από τη χρήση του διαδικτύου από παιδιά και εφήβους. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, τα ζητήματα που τους απασχολούν κυρίως είναι: η εξάρτηση (27%), οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν (24%) και η κοινωνική αποξένωση (18%).

Στο πλαίσιο της εκστρατείας αυτής, η Wind, μέσα από εξειδικευμένο έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό, καθώς και μια σειρά συντονισμένων ενεργειών και δράσεων, καθόλη τη διάρκεια του έτους, παρουσιάζει το σημαντικό ψυχοκοινωνικό ρόλο, που έχουν σήμερα το διαδίκτυο και το κινητό στη ζωή των παιδιών, ενώ, ταυτόχρονα, προτείνει στους γονείς τρόπους εκπαίδευσης και καθοδήγησης των παιδιών, ώστε να χρησιμοποιούν υπεύθυνα και με ασφάλεια τις νέες τεχνολογίες.

Η ιστοσελίδα www.kidsatsafety.gr παρέχει αναλυτικές συμβουλές προς τους γονείς, ειδήσεις και οπτικοακουστικό υλικό, έρευνες σχετικά με τη συμπεριφορά των παιδιών στο διαδίκτυο και τη χρήση του, ενώ παραπέμπει και σε ιστοσελίδες ελληνικών και ευρωπαϊκών οργανισμών, που ασχολούνται με την προστασία των παιδιών και εφήβων.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει