Μετά την πλήρως αποτυχημένη πορεία της Γαλλίας στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής, φίλαθλοι και παίκτες των «τρικολόρ» κρατούν χαμηλούς τόνους. Υπάρχει ένα κλίμα «εξορκισμού» της τότε ομάδας – χαρακτηριστική είναι η δημόσια καταστροφή του πούλμαν που μετέφερε τους Γάλλους το 2010 – με το ποδοσφαιριστές του Ντιτιέπ Νεσάν να θέτουν ως στόχο την… αξιοπρεπή πορεία.

Ο μέσος της Μαρσέιγ και της εθνικής ομάδας, Ματιέ Βαλμπουενά, όμως, δεν κρατά «μικρό καλάθι». Αντιθέτως θέτει τον υψηλότερο στόχο. Όσο και αν ακούγεται δύσκολο ο Γάλλος διεθνής πιστεύει στο θαύμα και την κατάκτηση του τροπαίου.

Χαρακτηριστικά δήλωσε στην «Equipe»: « Θα ήταν θρυλικό αν μπορούσαμε να πάρουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο. Υπάρχουν πιο γεμάτες ομάδες, αλλά πιστεύουμε πως μπορούμε να κάνουμε την έκπληξη. Και η πρόκριση στους «16» θα ήταν μια καλή αρχή, αλλά θέλουμε να πάμε παρακάτω».

Οι Γάλλοι, που θα αντιμετωπίσουν στη φάση των ομίλων Ελβετία, Εκουαδόρ και Ονδούρα, έχουν το πλεονέκτημα του αουτσάιντερ, σύμφωνα με τον 29χρονο χαφ: «Δεν περιμένει κανένας πως μπορούμε να κερδίσουμε. Πιστεύω, όμως, πως θα τα καταφέρουμε».

Πηγή: Sport-fm.gr