Μία όμορφη ιδέα είχε το αμερικανικό δίκτυο ESPN, εν όψει του Μουντιάλ της Βραζιλίας: Να φτιάξει ένα πόστερ για κάθε ομάδα που συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, στα χρώματα της καθεμίας και με πρωταγωνιστές τα «αστέρια» της. Ανέθεσε μάλιστα το έργο αυτό σε έναν Βραζιλιάνο καλλιτέχνη, τον Κριστιάνο Σιγκέιρα. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

Όμως, φαίνεται πως στην περίπτωση της εθνικής μας ομάδας έγινε ένα λάθος, που προφανώς για τους ξένους θα περάσει απαρατήρητο, όμως για όποιον ξέρει ελληνικά… βγάζει μάτι!

Στο ελληνικό πόστερ πρωταγωνιστεί ο «τυπάρας» Γιώργος Καραγκούνης (δύσκολα μπορεί να διαφωνήσει κανείς με αυτήν την επιλογή), μπροστά από μία μεγάλη ελληνική σημαία.

Όμως τι γράφει πάνω από την εικόνα του Γιώργου Καραγκούνη; «ΣΤΗΠΙΚΙ»; Τι είναι το «ΣΤΗΠΙΚΙ»;Η μόνη υπόθεση που μπορούμε να κάνουμε είναι ότι ο καλλιτέχνης ήθελε να γράψει «ΕΘΝΙΚΗ», αλλά μάλλον κάπου το έχασε…

Πάντως, στα άλλα πόστερ έχει γίνει πολύ καλή δουλειά, και γι’ αυτό σας παρουσιάζουμε μερικά:

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.