Τα έντονα συναισθήματα που ένιωσε μετά τη πρόκριση της Εθνικής ομάδας στο Μουντιάλ της Βραζιλίας περιέγραψε ο Στέλιος Γιαννακόπουλος, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής που έχει ζήσει τη μεγαλύτερη επιτυχία της Εθνικής Ελλάδας το 2004, αναφέρθηκε στη νοοτροπία της Εθνικής που περνάει από γενιά σε γενιά, στους λόγους που πιστεύει ότι αυτή η ομάδα έχει μέλλον, αλλά και στην περηφάνια που ένιωσε βλέποντας τους πανηγυρισμούς του Φερνάντο Σάντος.

Αναλυτικά όσα είπε ο Στέλιος Γιαννακόπουλος στην εκπομπή του Βασίλη Σαμπράκου:

Για το αν ανησύχησε κατά τη διάρκεια του ματς: «Ανησύχησα λίγο στην αρχή του παιχνιδιού, όταν μπήκαν δυνατά. Η ισοφάριση μας «ξύπνησε», μας έκανε καλό. Μετά το γκολ του Κώστα, χειριστήκαμε καλά το παιχνίδι και όλα τελείωσαν».

Για τη νοοτροπία της Εθνικής:
«Η νοοτροπία της Εθνικής περνάει από γενιά σε γενιά. Το συναίσθημα είναι για όλους το ίδιο. Ήμουν στην κερκίδα, στο χθεσινό παιχνίδι και ένιωσα σαν να είμαι μέσα στο γήπεδο, μαζί με τους παίκτες. Αυτή η νοοτροπία που έχει σε όλα τα παιχνίδια απ’ την αρχή μέχρι το τέλος, ειδικά σε τόσο κομβικά ματς, είναι αυτό που μένει. Αυτό το «μέταλλο» έχει καθιερωθεί στην εθνική».

Για το αν η αλλαγή προσώπων, φέρει αλλαγή νοοτροπίας:
«Αυτή η ομάδα δεν άλλαξε απ’ τη μια μέρα στην άλλη. Σταδιακά, έβγαιναν παιδιά και ερχόταν νέοι. Μετά το 2004 η ομάδα δεν έμεινε ποτέ ορφανή από προσωπικότητες. Είναι τυχερή η γενιά που διαδέχεται παίκτες με αυτή την τύχη και την ευλογία, όπως είπε και ο Γιώργος Καραγκούνης. Έτσι, συνεχίζει να είναι ομάδα εντός και εκτός γηπέδου. Είναι πραγματική ομάδα. Φάνηκε και στους πανηγυρισμούς, στις φωτογραφίες που δημοσίευσαν οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές… Η ομάδα βγάζει υγεία, εντός και εκτός γηπέδου».

Για το αν υπάρχουν λόγοι ανησυχίας μετά την αποχώρηση των έμπειρων παικτών απ’ την ομάδα: «Έχουν μπει οι βάσεις για τα επόμενα χρόνια. Θα υπάρξει συνέχεια, γιατί υπάρχουν οι επόμενοι «αρχηγοί», όπως ο Σαμαράς, ο Μανιάτης, ο Τζιόλης, ο Μήτρογλου, ο Σαλπιγγίδης, ο Τοροσίδης και όλοι οι υπόλοιποι. Έχουν πλέον ποδοσφαιρική προσωπικότητα, παίζουν σε μεγάλα πρωταθλήματα και Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν θα υπάρχει πρόβλημα όταν αποχωρίσουν οι πιο έμπειροι».

Για τα συναισθήματα μετά το χθεσινό ματς:
«Χθες αισθάνθηκα περηφάνια και ανατριχίλα, όχι μόνο με τους πανηγυρισμούς, αλλά μ’ αυτό που έκανε ο Φερνάντο Σάντος. Πανηγύρισε μόνος του,έβγαλε την ψυχή του στον κόσμο με κάθε ειλικρίνεια. Τι πιο ωραίες στιγμές μπορεί να σου προσφέρει αυτό το άθλημα; Πραγματικά κι εγώ νιώθω ευλογημένος, όπως όλα τα παιδιά, που είμαι κομμάτι αυτής της ομάδας. Είναι ωραία συναίσθημα να νιώθεις υπερήφανος γιατί έχεις αγωνιστεί, έχεις κουραστεί, έχεις χτυπήσει για αυτή την ομάδα και έχεις βοηθήσει κι εσύ να φτάσει το ελληνικό ποδόσφαιρο ψηλά».

Πηγή: Sport-fm.gr