Σε επαφή με τον Ολυμπιακό για τον Ρούμπεν Σεμέδο ήρθε η Λίβερπουλ, σύμφωνα με δημοσίευμα από την Πορτογαλία. Ο 26χρονος στόπερ φαίνεται πως είχε μπει στο μάτι των «κόκκινων» από την περίοδο που παρακολουθούσαν τον Κώστα Τσιμίκα, αλλά τον είδαν και στα ματς της τρέχουσας σεζόν του Champions League, όπως αυτό κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι.

O διεθνής αμυντικός, που πλέον καθιερώνεται και στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του, υπέγραψε πρόσφατα νέο συμβόλαιο με τους Πειραιώτες μέχρι το 2024. Στο Λιμάνι δεν δείχνουν διατεθειμένοι να υποχωρήσουν στις απαιτήσεις τους, κάτι που είχε φανεί και σε άλλες περιπτώσεις. Συγκεκριμένα φέρονται να έχουν ορίσει ως τιμή τα 20 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρεται σε «ερυθρόλευκα» ρεπορτάζ, ο Σεμέδο φέρεται να βρίσκεται ψηλά στη λίστα του αγγλικού συλλόγου, αλλά όχι στην πρώτη θέση. Ο Γιούργκεν Κλοπ αναζητά εναγωνίως έναν στόπερ  για τον Ιανουάριο, μετά τους σοβαρούς τραυματισμούς των Φαν Ντάικ και Γκόμεζ, οι οποίοι θα μείνουν αρκετούς μήνες εκτός δράσης.

Πάντως, παρά την πίεση που υπάρχει στη Λίβερπουλ, είναι αμφίβολο εάν θα φτάσει την πρότασή της στα επίπεδα που θέλει ο Ολυμπιακός. Στην Αγγλία εδώ και εβδομάδες λέγεται πως πρώτος στόχος του Κλοπ είναι ο Νταβίντ Αλάμπα, ο οποίος έχει απορρίψει τρεις προτάσεις ανανέωσης από την Μπάγερν Μονάχου.

Ο Αυστριακός μένει ελεύθερος το καλοκαίρι και εκτιμάται πως μπορεί να αποκτηθεί με ένα μικρότερο ποσό από αυτό που απαιτείται για παίκτες όπως ο Σεμέδο, ενώ θεωρείται και πιο δοκιμασμένος από τον Πορτογάλο στο επίπεδο που θα ήθελε ο Γερμανός τεχνικός των «κόκκινων».